Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: MAYE (nyk. Menni)


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.12.2020
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria. Mayen Ioana pelasti toukokuussa 2019 pahamaineiselta Mihailestin koiratarhalta, jossa Maye oli ehtinyt viettää kaksi vuotta järkyttävissä oloissa. Aiemmin Maye eleli yhdessä stressaantuneen rottweilermix-uroksen kanssa samassa häkissä, mutta nykyään se jakaa yksiönsä vinttariuros Enken kanssa. Parivaljakko tulee hyvin toimeen keskenään. Käytökseltään Maye on rauhallinen ja vähäeleinen, ehkä hieman välinpitämättömän oloinen. Kulkurien aktiivien tullessa häkkiin Maye välttelee vieraita aluksi, mutta ajan myötä se lähtee omaan huomaamattomaan tyyliinsä ja tahtiinsa tutustumaan lähemmin tulokkaisiin sen verran, että ottaa namit kädestä ja antaa silittää muutaman kerran, mutta poistuu sitten taas omiin oloihinsa. Tutun Ioanan kanssa Maye on luottavaisempi ja rennompi ja käsittelykin onnistuu. Nöyrän ja vaatimattoman oloisella Mayella tuskin on ollut juuri minkäänlaista mainittavaa suhdetta ihmiseen, ikään kuin se olisi tottunut siihen, että ei ole väliä miten se on tai on olematta.

Maye on noin 60 cm korkea ja painaa 25 – 30 kiloa.

Maye etsii omistajaa, jolla on koiranlukutaitoa, sekä riittävästi kärsivällisyyttä ja aikaa rakentaa luottamuksellinen ja lämmin suhde Mayen kanssa. Maye vaikuttaa siltä, että sen elämänkokemukset ovat melko rajoittuneita ja se saattaa tarvita paljon tukea uuteen ympäristöön ja uusiin asioihin totuttelussa. Koirakaveriksi Mayelle saattaisi sopia uroskoira.

Päivitykset
13.12.2020
Vuosien odotuksen jälkeen Maye on vihdoin päässyt kotiin. Eilen Zuzu Expressin auto toi Mayen Suomeen ja yhteinen matka oman ihmisen kanssa pääsi alkamaan.

29.10.2020
Älä koskaan luovuta, sillä onni voi potkaista ihan yllättäen. Niin kävi Mayelle: Vuosia tarhoilla omaa vuoroaan odottanut herkkä kaunotar on vihdoin varattu omaan kotiin.

14.9.2020
Ihana Maye on kuin Muumien näkymätön Ninni. Elämä ei ole kohdellut Mayea reilusti ja se on oppinut, että olemalla näkymätön pärjää parhaiten. Ehkä siksi kukaan ei ole vielä huomannut Mayea adoptio-ohjelmassa? Todellisuudessa Maye ansaitsee paljon parempaa kuin mitä se on saanut tähän mennessä, ja olisi korkea aika, että Mayekin pääsisi maistamaan oikeaa koiranelämää. Mayen häkkitoveri Enke varattiin juuri omaan kotiin. Kävisikö niin hyvä tuuri, että Mayekin varattaisiin kohta?

Lisätty video Mayesta ulkoilemassa häkin ulkopuolella.

25.8.2020
Ihana Maye odottaa edelleen sitä ensimmäistä yhteydenottoa kiinnostuneelta kotiehdokkaalta! Missä se viipyy?
Lisätty video.

2.6.2020
Kuka huomaisi Mayen? Lisätty kaksi videota tästä rauhallisesta rouvasta.

14.3.2020
Kulkurien aktiivit kävivät lentokummireissulla helmikuussa Cosobassa ja tapasivat visiitillään herttaisen Mayen. Maye elelee yhdessä sosiaalisen vinttikoirapoika Enken kanssa ja kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään. Maye on rauhallinen ja sopuisa, se ei hauku, eikä provosoidu muidenkaan koirien mekastuksesta. Mukava rouva, joka kovasti odottaa että joku hänetkin huomaisi.

Lisätty muutama kuva.

17.12.2019
Tapasimme Mayen joulukuussa. Kun kuljemme häkin ulkopuolella Mayelle tutun Ioanan kanssa, Maye haukkuu ikään kuin huomiota pyytäen. Häkin ulkopuolella liikkuvat, vapaana olevat koirat eivät synnytä samanlaista reaktiota, niitä Maye seurailee rauhallisesti. Häkissä sisällä Maye pitää meihin vieraisiin ihmisiin välimatkaa, sitä voisi luonnehtia ujoksi tarkkailijaksi. Tutun Ioanan kanssa on selvästi rennompi. Nykyään Maye asuu yhdessä reippaan uroksen kanssa, ja kun uros hyppii meitä vasten ja hakee rapsutuksia, Maye voi kaikessa rauhassa tarkkailla meitä, ilman paineita. Nameista Maye on kiinnostunut ja Ioana kertoo meille, että Maye on tarkka ruokansa kanssa.

Voi Maye, missä sinun kotisi on?

Mayesta lisätty video ja kuvia.

25.10.2019
Lisätty video rauhallisesta Mayesta.

27.9.2019
Aktiivimme tapasivat kauniin Mayen syyskuun lopulla Romaniassa.  Maye vaikuttaa hämmentyneeltä vieraista, mutta on kuitenkin sen verran utelias, että haistelee tarjottua kättä ja lähestyy nuuhkimaan aktiiveja takaa ja sivusta. Lopuksi antaa hieman silittää kaulalta. Tutun ja turvallisen Ioanan kanssa Maye on selvästi rennompi ja Ioanalta rapsutukset kelpaavat. Olemukseltaan Maye on rauhallinen, sitä selkeästi ihmetyttää siihen kohdistettu huomio. Voi kun Maye pääsisi pian kotiin, siitä kuoriutuisi omalle ihmiselleen varmasti ainutlaatuinen, uskollinen ystävä. <3

23.9.2019
Maye aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maye saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maye on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.