Kodin saanut koira: MENNI (ent. Maye)

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.6.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Mayen Ioana pelasti toukokuussa 2019 pahamaineiselta Mihailestin koiratarhalta, jossa Maye oli ehtinyt viettää kaksi vuotta järkyttävissä oloissa. Tarhalla Maye eleli yhdessä vinttariuros Enken kanssa ja parivaljakko tuli hyvin toimeen keskenään. Käytökseltään Maye on rauhallinen ja vähäeleinen ja vaatimattoman oloinen. Maye vältteli vieraita aluksi, mutta rauhassa tuumailtuaan tilannetta Maye lähti tekemään ujosti tuttavuutta vieraiden kanssa. Tutun Ioanan kanssa Maye oli reippaampi ja antoi käsitellä. Onni viimein kohtasi Mayea, kun se varattiin omaan kotiin ja pääsi matkaamaan Suomeen 13.12.2020 ja sai uudeksi nimekseen Menni.

Menni ehti asua puolitoista vuotta rakastettuna perheenjäsenenä onnellisena omassa kodissaan. Aina elämässä ei kuitenkaan käy niin kuin on suunniteltu ja Menni palaa kotia etsiväksi koiraksi. Mennin oma perhe tarjosi kuitenkin Mennille sen, mitä se juuri silloin tarvitsi: omistaja näki Mennin ujon ja vaatimattoman ulkokuoren taakse ja päätti, että tämä kultainen koira ansaitsee kodin. Mennin ihminen tuki kärsivällisesti uutta perheenjäsentään matkallaan ja nyt Mennistä on kuoriutunut lempeä ja rauhallinen koira, josta huokuu välitön rakkaus.

Menni siirtyi kotihoitoon 21.6.2022. Menni etsii aikuiskotia rauhallisesta ympäristöstä. Menni rakastaa omia ihmisiään ja kodissa voisikin olla useampi rapsutteleva käsipari, mutta pienten lasten perheeseen Menniä ei luovuteta, sillä Menni nauttii rauhallisesta elosta. Mennillä on jo hiukan vanhuuden vaivoja, minkä takia olisi hyvä, ettei kodissa ole paljoa rappusia kiivettävänä.

Mennin profiilia päivitetään lisää, kunhan se on saanut hiukan asettua kotihoitopaikkaansa ja tutustua uuteen ympäristöön.

Menni on 10-vuotias ja noin 60 cm korkea ja painaa reilun 25 kiloa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

4.8.2022

Mikä ihana uutinen, Menni on kotona <3 Menni siirtyi kesäkuussa hoitoon sen omistajan sairastuttua vakavasti. Mennille etsittiin somen voimalla kotihoitopaikkaa ja sellainen löytyikin melko pian. Kuitenkin kohtalo astui peliin mukaan ja Menni valloitti hoitajan sydämen täysin ja päädyttiin mitä parhaimpaan ratkaisuun, Mennin hoitopaikasta tuli sen koti. Onnea Menni ja Mennin oma ihminen <3

21.6.2022

Menni on jo seniori-ikään ennättänyt rouvaskoira, joka palaa kotia etsiväksi ja siirtyi kotihoitopaikkaan. Menniä kuvaillaan todella rauhalliseksi ja lempeäksi senioriksi, jota jo hiukan vaivaa vanhuuden vaivat. Saapuessaan Suomeen Menni on ollut arka, mutta on kotiutuessaan reipastunut, joskin edelleen tuumailevaisuus on säilynyt eikä rouva turhia hötkyile uusiin asioihin tutustuessa. Kodinvaihdon yhteydessä onkin odotettavaa, että alkuaikojen arkuus puskee jälleen väliaikaisesti esiin.

Menni nauttii rauhallisesta elosta ja olisikin hyvä, että omassa kodissa meno olisi suht tasaista ja rauhallista. Ihmislapsia Mennin kotihoitopaikassa ei suotaisi olevan. Menni on asunut ainoana koirana, mutta on kovin ilahtunut aina tavatessaan koirakavereita lenkillä. Menni tuskin pistäisi pahakseen, vaikka kotihoitopaikassa olisikin uusi koirakaveri.

Mennillä on lonkkavikaa sekä nivelrikkoa ja hän etsiikin kotia, jossa ei ole paljoa portaita. Menni ei pelkää lenkillä autoja tai työkoneita, mutta kotioloissa saattaa säpsyä kovia, yllättäviä ääniä. Menni ei ollut taipuvainen vahtimaan resursseja eikä se ole ollut aggressiivinen. Vieraiden saapuessa kotiin, Menni livahtaa omaan piilopaikkaan tuumimaan tilannetta. Menni lenkkeilee rauhalliseen tahtiin nätisti ja yksinolot sujuvat ongelmitta. 

Päivitykset tarha-ajoilta

13.12.2020

Vuosien odotuksen jälkeen Maye, uudelta nimeltään Menni on vihdoin päässyt kotiin ja yhteinen matka oman ihmisen kanssa pääsi alkamaan.

14.9.2020

Ihana Maye on kuin Muumien näkymätön Ninni. Elämä ei ole kohdellut Mayea reilusti ja se on oppinut, että olemalla näkymätön pärjää parhaiten. Ehkä siksi kukaan ei ole vielä huomannut Mayea adoptio-ohjelmassa? Todellisuudessa Maye ansaitsee paljon parempaa kuin mitä se on saanut tähän mennessä, ja olisi korkea aika, että Mayekin pääsisi maistamaan oikeaa koiranelämää. Mayen häkkitoveri Enke varattiin juuri omaan kotiin. Kävisikö niin hyvä tuuri, että Mayekin varattaisiin kohta?

14.3.2020

Maye elelee yhdessä sosiaalisen vinttikoirapoika Enken kanssa ja kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään. Maye on rauhallinen ja sopuisa, se ei hauku, eikä provosoidu muidenkaan koirien mekastuksesta. Häkin ulkopuolella liikkuvia vapaana olevia koiria Maye seurailee rauhallisesti. Häkissä sisällä Maye pitää meihin vieraisiin ihmisiin välimatkaa, sitä voisi luonnehtia ujoksi tarkkailijaksi. Tutun Ioanan kanssa on selvästi rennompi. Nameista Maye on kiinnostunut ja Ioana kertoo meille, että Maye on tarkka ruokansa kanssa.

27.9.2019

Aktiivimme tapasivat kauniin Mayen syyskuun lopulla Romaniassa.  Maye vaikuttaa hämmentyneeltä vieraista, mutta on kuitenkin sen verran utelias, että haistelee tarjottua kättä ja lähestyy nuuhkimaan aktiiveja takaa ja sivusta. Lopuksi antaa hieman silittää kaulalta. Tutun ja turvallisen Ioanan kanssa Maye on selvästi rennompi ja Ioanalta rapsutukset kelpaavat. Olemukseltaan Maye on rauhallinen, sitä selkeästi ihmetyttää siihen kohdistettu huomio. Voi kun Maye pääsisi pian kotiin, siitä kuoriutuisi omalle ihmiselleen varmasti ainutlaatuinen, uskollinen ystävä. <3

23.9.2019

Maye aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Maye on saapunut Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maye on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3395894920475158/” width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3158817584182894/” width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3043440982387222/” width=”300″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: