Päivitetty 25.10.2022

Kodin saanut koira: BOSSI (nyk. Tahvo-Anselmi)


Syntymäaika: n. 10/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

4.5.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Pörröinen Bossi-poika on kokenut nuoreen ikäänsä nähden jo kovan kohtalon. Bossin toi tarhalle sen entinen omistaja, koska Bossi kuulemma haukkui liikaa kotioloissa. Haukkumisen syy ei kuitenkaan selvinnyt ja nyt Bossi etsii uutta kotia Suomesta. Haukkuminen on koirille luonnollisesti normaali tapa kommunikoida ja siihen on aina koiran näkökulmasta jokin syy – ihmisen vain täytyy ymmärtää mikä se syy on, jotta mahdollista ongelmallista haukkumista voidaan työstää. Tarhalla Bossin ei kuitenkaan juuri kuulla haukkuvan. Tulevan kodin tulisi joka tapauksessa olla varautunut siihen, että Bossi ilmentää esimerkiksi stressiä haukkumalla, joten kerrostalo ei välttämättä ole Bossille paras mahdollinen asumismuoto.

Bossi on kenties huonojen kokemusten takia hieman tottumattoman oloinen ihmisten seuraan ja kosketukseen. Se vaikuttaa tarhaoloissa olevan hieman syrjäänvetäytyvä, mutta on kuitenkin kiinnostunut ympärillä tapahtuvista asioista. Bossi heiluttaa häntää vierailijoille, mutta viestii epävarmuudestaan tekemällä rauhoittelevia eleitä ja tarkkailemalla tilannetta hieman sivusta. Tarhaympäristö selvästi stressaa Bossia ja se purkaa vieraista aiheutuvaa jännitystä nylkyttämällä muita koiria. Tulevan kodin tulisi siis omata hyvä koiranlukutaito, jotta Bossin ei tarvitsisi joutua sille liian vaikeisiin tilanteisiin, vaan se saisi rauhassa ja turvassa totutella uusiin asioihin.

Bossi on arviolta noin 2 vuotias uros. Kooltaan se on noin 40cm korkea ja painaa arviolta 12kg. Bossin tulevan perheen tulisi olla valmis hoitamaan säännöllisesti sen pitkähköä turkkia.

Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Bossilta on testattu rabiesvasta-aineet ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Bossilla se on 2,38. Aiheesta voi lukea lisää täältä: https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/rabies-raivotauti/
Rabies vasta-ainetesti maksaa yhdistykselle 120 €/koira. Emme toistaiseksi velvoita adoptioperheitä maksamaan kulua, mutta olemme kiitollisia, jos Bossin tuleva adoptioperhe haluaa vapaaehtoisesti osallistua testauksen kustannuksiin.

 

Päivitykset

10.9.2022

Bossi pääsi omaan kotiinsa ja sai uuden upean nimen, Tahvo-Anselmi. <3

4.8.2022

Bossille löytyi vihdoinkin se oikea koti ja hänet varattiin tänään. <3

4.5.2022

Uusia kuvia ja uusi video lisätty!

Bossi asustelee tarhan pihalla vapaana ja tulee muiden koirien kanssa toimeen todella hienosti. Se osaa lukea taitavasti muiden koirien elekieltä ja antaa tilaa ärähtelijöille ja myös herkemmillekin yksilöille. Bossi odottaa kauniisti ja kärsivällisesti vuoroaan ihmisten luokse pääsemisessä, eikä lähde rynnimään muiden mukana. Bossia kuvaillaan rennoksi ja hyväntuulisen oloiseksi koiraksi, joka pyörii menossa mukana kaiken aikaa. Oikein kovasti innostuessaan Bossi saattaa hiukan hammastella, hieman tottumaton ihmisten huomioon kun on.

6.11.2021

Bossi-herra aloittaa kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa!

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bossi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bossi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen,luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Bossin yhteyshenkilönä toimii Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.