Päivitetty 13.08.2022

Kodin saanut koira: KAUNOTAR (nyk. Lucky)


Syntymäaika: 9/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.5.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Nyt noin 7 kuukauden ikäinen Kaunotar löytyi paikalliselta asuntola-alueelta sen ollessa vasta pieni pentu. Kaunottaren emo on tiettävästi rottweiler-sekoitus, mutta ulkomuodoltaan ja käytökseltään Kaunotar muistuttaa enemmänkin paimenrotuista koiraa. Sitä voisi myös hyvin luulla hovawart-pennuksi. 

Kaunotar asuttaa tarhalla häkkiä neljän muun koiran kanssa ja porukassa on niin äreä seniori kuin hyperaktiivisia pikkukoiria. Kaunotar luovii koiraporukassa hienosti ja se vaikuttaa hyvin sopuisalta ja lempeältä tyypiltä. Se väistää muita koiria eikä joudu kärhämöihin edes resurssitilanteissa. Se vaikuttaa kuitenkin tykkäävän lajiseurasta ja voisi sopia niin koiralliseen kuin koirattomaankin kotiin.

Kaunotar ottaa vieraat ihmiset vastaan häkkiin iloisesti ja avoimesti. Muiden koirien häseltäessä ihmisten ympärillä se antaa niille ensin tilaa, mutta ihmisten huomion kääntyessä siihen, tulee se häntä vimmatusti huiskien suoraan syliin asti nauttimaan huomiosta ja rapsutuksista. Kaunotar tutkii vieraat rennosti ja lempeästi, eikä vaikuta mitenkään yliaktiiviselta. Kaunotar vaikuttaa kaikin tavoin hyvin tasapainoiselta nuorelta koiralta.

Kaunottaren ei tarhalla kuulla erityisemmin haukkuvan, mutta kotiympäristössä tämä voi tietysti muuttua. Kaunotar voisi sopia monenlaiseen perheeseen, mutta sen kohdalla tulee ottaa huomioon, että kyseessä on isokokoinen pentukoira jonka rotusekoituksessa on varmasti aktiivisia ja vahvoja rotuja, joten mikään sohvaperuna Kaunotar ei kotona varmastikaan ole. Se tulee takuulla kaipaamaan paljon liikuntaa ja aktivointia ja esimerkiksi joku koiraharrastus voisi olla Kaunottaren mieleen.

Kaunotar on nyt kooltaan noin 50 cm ja 22 kg. Sen suurista tassuista voinee päätellä, että kasvu on vielä kesken ja että se saanee massan lisäksi vielä myös korkeutta ja kasvaa ehkä noin 54-58 cm kokoiseksi. Tämä on kuitenkin vain arvio.

Päivitykset

6.8.2022
Kaunotar saapui omaan kotiinsa ja sai nimekseen Lucky. Onnea elämääsi, Lucky!

23.5.2022
Kaunotar on varattu omaan kotiin!

21.4.2022
Kaunotar aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kaunotar saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaunotar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kaunottaren yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos (adoptiokyselyt vain sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.