Kodin saanut: VALDEMAR

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

VALDEMAR

* n. 5v

* uros

* kastroidaan

* Virossa

 

 

 

15.1.2013

Valdemarin tarina alkaa siitä, kun Rakveren tarhan työntekijä Hannes saa ilmoituksen kaupungilla liikkuvasta koirasta. Koira ei kuitenkaan anna Hannekselle kiinni, vaan lähtee lenkillä olevien naisten perään. Uusia soittoja tuli, joissa kerrottiin että lenkillä olevat, koiralliset tai koirattomat henkilöt ovat saaneet odottamatonta lenkkeilyseuraa. Tuntomerkit olivat aina samat. Useamman kerran Hannes meni ja tuli, sillä koskaan ei Valdemar suostunut jäämään kiinni. Mitään harmia ei Valdemar kenellekään koskaan aiheuttanut eikä hänen aikeensa olleet pahat, kunhan nyt lähti lenkille mukaan ja seuraa pitämään. Kävi myös ilmi, että lenkkeilijät olivat pääsääntöisesti naisia. Erään kerran Hannes kokemuksesta viisastuneena pyysi naista, jonka perässä Valdemar kulki, ottamaan sen kiinni. Se onnistui ja näin Valdemar saatiin vihdoinkin tarhalle.

Valdemarin into ei siihen kuitenkaan lopahtanut, vaan jopa seitsemän kertaa se on tarhaltakin päässyt karkaamaan. Siis paikasta, josta ei lähtökohtaisesti yksikään koira karkaa. Valdemarin häkin päällä on verkko vedetty monella remmillä ja pannalla kiinni eikä häkissä ole yhtääkään aukkoa, mutta jostain tämä herra aina löytää tiensä häkistä ulos. Tarhan työntekijät ovat lopen uupuneita Valdemarin ainaiseen jahtaamiseen ja tarhakin on täynnä, koiria on alettava vähentämään keinolla millä hyvänsä ja helpompiakin tapauksia sieltä löytyy…

Valdemar on rauhallinen, oman arvonsa tunteva herraskoira, joka kodissa arvostaisi varmasti rauhaa ja pitkiä lenkkejä. Rauhallinen narttukoira voisi Valdemarin seurana mennä, mutta viihtyisi varmasti myös ainoana koirana. Valdemar ei ole kovinkaan hirmuinen haukkuja, mutta kerrostalossa asuvan tulisi varautua tekemään tarvittaessa töitä jos haukkumista esiintyisi. Erityisesti Valdemar on mieltynyt nais-ihmisiin, mutta varmasti miesomistajakin hänelle kelpaisi.

Valdemarin luonne laittaa ehtoja sen tulevalle kodille. Valdemar ei ainoastaan karkaa häkistään, vaan myös ovista ja remmistä. Sitä ei varmastikaan voi koskaan pitää ulkona ilman remmiä, ei edes aidatulla alueella. Lisäksi ainakin alkuun sen lenkkeilyvarusteisiin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Täytyy myös varautua siihen, ettei Valdemar välttämättä ole koskaan asunut sisätiloissa, joten mm. sisäsiisteys ei välttämättä ole hallussa.

Valdemar on noin 60-65cm korkea.

7.4.2013

Valdemar on saanut oman kodin Virosta!

 

Yhteydenotot Nealle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: