Päivitetty 21.10.2021

Kotia etsivä koira: VALOVELI


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

21.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Valoveli asuu yhdessä Freyan ja kahden muun koiran kanssa, he kaikki ovat viime vuoden syksyn pentuja. Silloin pentuja tuli hurja määrä, suurin osa tarhalle tai sen lähistölle hylättyinä. Pennut elivät alkuun yhdessä isossa porukassa sisäpihalla, mutta keväällä alkoivat olla sen ikäisiä ja kokoisia, että iso porukka oli jaettava pienempiin porukoihin ja häkkeihin. Hylättyjä pentuja on tullut tarhalle niin paljon, ettei Adina ei enää muista mistä kukakin yksilö on tullut, joten Valovelin taustoista emme tiedä enempää. Nelikko tulee keskenään toimeen.  He haukkuvat, jos muut haukkuvat – kuten koirilla usein tapana on.

Valoveli on alkuun vähän ihmeissään häkkiin saapuvista vierailijoista. Valoveli antaa tutun ihmisen todella nätisti käsitellä itseään ja alkaakin rentoutua melko pian. Rentoutumisen myötä myös häntä alkaa heilumaan ja Valoveli käy haistelemassa myös vieraat. Rentoutumisen myötä vieraatkin saavat rapsutella poikaa. Rapsutellessa häntä heiluu ja Valoveli on selvästi onnellinen. Valoveli on varmasti kotiutuessaan alkuun ujompi kun kaikki muuttuu, mutta ei vaikuta kuitenkaan hurjan aralta koiralta. Valoveli tarvitsee tulevalta kodilta aikaa ja tukea kotiutumisessaan. Tulevalla kodilla tulee olla ymmärrystä koiralähtöisistä menetelmistä sekä taitoa edetä koiran omaan tahtiin.

Valoveli on kooltaan noin 50 cm ja 20 kg.

Päivitykset

21.10.2021
Kaunis Valoveli aloitti oman loppuelämän kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Valoveli saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valoveli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa