Päivitetty 09.03.2023

Kotia etsivä koira: VALOVELI


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

9.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Valoveli asui alkuvaiheessa tarhalla yhdessä Freyan ja kahden muun koiran kanssa, he kaikki ovat syksyn 2020 pentuja. Silloin pentuja tuli hurja määrä, suurin osa tarhalle tai sen lähistölle hylättyinä. Pennut elivät alkuun yhdessä isossa porukassa sisäpihalla, mutta keväällä 2021 alkoivat olla sen ikäisiä ja kokoisia, että iso porukka oli jaettava pienempiin porukoihin ja häkkeihin. Hylättyjä pentuja on tullut tarhalle niin paljon, ettei Adina ei enää muista mistä kukakin yksilö on tullut, joten Valovelin taustoista emme tiedä enempää. Tällä hetkellä Valoveli asuu Adalian kanssa samassa häkissä.

Valoveli on varmasti kotiutuessaan alkuun ujompi kun kaikki muuttuu, mutta ei vaikuta kuitenkaan hurjan aralta koiralta. Valoveli tarvitsee tulevalta kodilta aikaa ja tukea kotiutumisessaan. Tulevalla kodilla tulee olla ymmärrystä koiralähtöisistä menetelmistä sekä taitoa edetä koiran omaan tahtiin.

Valoveli on kooltaan noin 50 cm ja 20 kg.

Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Valoveljeltä on testattu rabiesvasta-aineet elokuussa 2022  ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Valoveljellä se on 3,13. Aiheesta voi lukea lisää täältä: https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/rabies-raivotauti/. Rabies vasta-ainetesti maksaa yhdistykselle 120 €/koira. Emme toistaiseksi velvoita adoptioperheitä maksamaan kulua, mutta olemme kiitollisia, jos Valovelin tuleva adoptioperhe haluaa vapaaehtoisesti osallistua testauksen kustannuksiin.

Päivitykset

9.3.2023

Valoveli asuu edelleen Adalian kanssa. Kun vieraat saapuvat paddockiin, ei Valoveli pysy housuissaan – poika häseltää, varoo vieraita ja menee koppiin tauottamaan.  Valoveli ei aluksi ole kiinnostunut herkuista, käy haistelemassa vieraat läpi ja käy selvästi ylikierroksilla. Jonkun ajan päästä Valoveli käy vähän nuolemassa yhtä vieraista. Valoveli purkaa jännitystään ilohepuleilla ja osaa myös tosi hienosti ottaa itse taukoa käymällä kopissa. Jossain vaiheessa käy hakemassa namit kädestä ja lähtee sitten pois. Valoveli on energinen koira, joka ottaa tukea paljon toisesta koirasta. Viiden minuutin jälkeen on vieraista enemmän innoissaan ja pysyttelee lähellä. Valoveli vaikuttaa todella sympaattiselta tyypiltä, joka rohkaistuu nopeasti kun saa toimia omaan tahtiin eikä ihminen painosta tai lähesty väkisin.

1.11.2022

Aktiivimme tapasivat Valovelin syyskuussa. Valoveli asuu nyt Adalian kanssa ja molemmat menevät aluksi koppiin piiloon kun tullaan häkkiin. Valoveli kurkkii kopin suojista, mutta uskaltaa pikkuhiljaa ajan kanssa tulla hakemaan heitettyjä nameja maasta ja poistua vähän kopistakin. Ujo ja tottumaton Valoveli on edelleen, ei ota kädestä nameja. Selän kääntäminen auttaa rohkaisemaan Valoveliä tulemaan ulos kopista.

10.4.2022

Asuu edelleen Freyan ja Adalian kanssa. Kolmikko tulee keskenään hyvin toimeen. Valoveli on häkkikavereistaan ujoin. Valoveli kerää ensin rohkeutta lähestyäkseen vieraita, tauottaa tässä usein. On kiinnostunut ja utelias. Valoveli ei ihan uskalla syödä nameja kädestä, mutta syö ne vieraan vierestä maasta. Ei anna koskea, mutta tutkii vieraan päästä varpaisiin kuono kiinni vieraissa. Joka tauotuksen jälkeen aavistuksen rohkeampi kuin edellisellä kerralla ja palaa aina vieraan luo tutkimaan. Valoveli säpsähtelee jonkin verran muita koiria, ei niinkään ihmisiä.

14.1.2022

Valoveli asuu Adalian ja Freyan kanssa. Kaikki kolme ovat innostuneita kun ollaan häkin ulkopuolella, mutta kun mennään häkkiin, alkaa jännittää. Valoveli tutkii meitä kyllä tarkkaan ja vaikuttaa uteliaalta, mutta pysyy kopissa suurimmaksi osaksi.

21.10.2021
Kaunis Valoveli aloitti oman loppuelämän kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Valoveli saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valoveli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.