Päivitetty 13.04.2022

Kodin saanut koira: FREYA


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.4.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Arviolta kohta 1,5 vuoden ikäinen Freya päätyi One Rescue Associationin Cosoban tarhalle syksyllä 2021, kun tarhojen porteille hylättiin päivittäin ei-toivottuja pentuja. Sen enempää Freyan taustasta emme ikävä kyllä tiedä. Talven ja kevään Freya vietti muiden pienten pentujen kanssa päivät tarhan sisäpihalla telmien ja yöt yhdessä isoissa sisähäkeissä nukkuen. Pentujen lähennellessä vuoden ikää kärhämiä isossa porukassa kuitenkin aina alkaa syntyä enemmän ja koirat onkin yleisesti hyvä erottaa pienempiin kokoonpanoihin. Näin myös Freya.

Freya asuttaa häkkiä Valovelin ja Adalian kanssa ja kolmikko tulee hyvin toimeen keskenään. Freya on todella reippaan, sosiaalisen ja iloisen oloinen nuori koira, joka pomppii vieterin lailla saadakseen ihmisen huomion itseensä. Freya vaikuttaa rakastavan ihmisiä ja pyöriikin koko ajan jaloissa vieraiden ollessa koirien häkissä. Freyaa ei monenlainen kosketus ja nostelu haittaa, vaan suhtautuu siihen avoimesi ja luottavaisesti.

Freyalla vaikuttaa tavatessa olla jonkin verran patoutunutta energiaa ja se kaipaakin kovasti vapautta ja olisi varmasti innoissaan menossa juoksemaan koirakavereiden kanssa tai vaikka harrastamaan oman ihmisen kanssa. Varmasti ihmisen kyljessä kiinni kuorsaaminenkin olisi sen mieleen, mutta pelkäksi sohvaperunaksi ei tästä energisestä tytöstä ole.

Freya vaikuttaa kaikin tavoin mutkattomalta ja tasapainoiselta nuorelta koiralta, joka varmasti voisi sopia monenlaiseen kotiin. Kuitenkin on tärkeä huomioida, että Freyan tähänastinen elämä on tapahtunut pelkästään tarhan aitojen sisäpuolella, joten kaikki kotikoiran elämään liittyvä tulee olemaan sille täysin uutta.

Häkin koirat haukkuvat toistensa mukana, mutta Freya ei vaikuta mitenkään erityisen haukkuherkältä koiralta.

Kooltaan Freya on keskikokoinen, noin 50 cm korkea ja 20-kiloinen.

Päivitykset

9.4.2022
Freya saapui omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Freya ja perhe!

19.2.2022
Vihdoin ihanan Freyan oma koti on löytynyt! Freya on varattu.

19.1.2022
Kulkurien aktiivit tapasivat iloisen Freyan Cosoban tarhalla joulukuussa. Freya on energinen ja innostunut oma itsensä ja se ottaa vieraat ihmiset avosylin vastaan. Se ei ihan tiedä, miten purkaa intoaan, joten se pomppii koppien päällä, hyppii ihmisiä vasten ja hamuilee namuja käsistä. Pusujakin Freyalta saa yllin kyllin. Aktiivit kuvailevat Freyaa “ihanaksi ja fiksun oloiseksi villikoksi”. Missä on Freyan oma koti?

Freyan profiiliin lisättiin myös video joulukuulta.

14.10.2021
Freya aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Freya saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Freya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Freyan yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.