Päivitetty 14.10.2021

Kotia etsivä koira: FREYA


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.10.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Arviolta noin vuoden ikäinen Freya päätyi One Rescue Associationin Cosoban tarhalle kuluneena syksynä, kun tarhojen porteille hylättiin päivittäin ei-toivottuja pentuja. Sen enempää Freyan taustasta emme ikävä kyllä tiedä. Talven ja kevään Freya vietti muiden pienten pentujen kanssa päivät tarhan sisäpihalla telmien ja yöt yhdessä isoissa sisähäkeissä nukkuen. Pentujen lähennellessä vuoden ikää kärhämiä isossa porukassa kuitenkin aina alkaa syntyä enemmän ja koirat onkin yleisesti hyvä erottaa pienempiin kokoonpanoihin. Näin myös Freya ja sen kolmen samanikäisen häkkikaverin kohdalla. Myös häkkikaverit ovat tulossa adoptio-ohjelmaan piakkoin.

Freya on todella reippaan, sosiaalisen ja iloisen oloinen nuori koira, joka pomppii vieterin lailla saadakseen ihmisen huomion itseensä. Freya vaikuttaa rakastavan ihmisiä ja pyöriikin koko ajan jaloissa vieraiden olessa koirien häkissä. Freyaa ei monenlainen kosketus ja nostelu haittaa, vaan suhtautuu siihen avoimesi ja luottavaisesti.

Freya vaikuttaa kaikin tavoin mutkattomalta ja tasapainoiselta nuorelta koiralta, joka varmasti voisi sopia monenlaiseen kotiin. Kuitenkin on tärkeä huomioida, että Freyan tähänastinen elämä on tapahtunut pelkästään tarhan aitojen sisäpuolella, joten kaikki kotikoiran elämään liittyvä tulee olemaan sille täysin uutta.

Freya ja häkkikaverit tulevat erinomaisesti toimeen keskenään ja viihtyvät hyvin koiraporukassa. Ne haukkuvat toistensa mukana, mutta Freya ei vaikuta mitenkään erityisen haukkuherkältä koiralta.

Kooltaan Freya on keskikokoinen, noin 50 cm korkea ja 20-kiloinen.

Päivitykset

14.10.2021
Freya aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Freya saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Freya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Freyan yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa