Päivitetty 30.09.2022

Kotia etsivä koira: ADALIA


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.5.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adalia asuu yhdessä Freyan, Valovelin ja vielä yhden muun koiran kanssa, he kaikki ovat vuoden 2020 syksyn pentuja. Silloin pentuja tuli hurja määrä, suurin osa tarhalle tai sen lähistölle hylättyinä. Pennut elivät alkuun yhdessä isossa porukassa sisäpihalla, mutta keväällä alkoivat olla sen ikäisiä ja kokoisia, että iso porukka oli jaettava pienempiin porukoihin ja häkkeihin. Hylättyjä pentuja on tullut tarhalle niin paljon, ettei Adina ei enää muista mistä kukakin yksilö on tullut, joten Adalian taustoista emme tiedä enempää. Nelikko tulee keskenään toimeen. He haukkuvat, jos muut haukkuvat – kuten koirilla usein tapana on.

Adalia on tämän häkkiporukan ujoin, eikä aina oikein uskalla tulla kopista ulos vieraiden läsnäollessa. Kun Adalia nostetaan kopista sen katolle kuvattavaksi, tyttö ymmärrettävästi kovasti hämmentyy. Kuvausvuoroa odotellessaan Adalia kuitenkin tottuu tilanteeseen ja reipastuukin sen verran, että alkaa hieman heiluttaa häntää ja nuolla rapsuttelevan ihmisen sormia. Jos rapsutus loppuu, tönäisee hellästi kuonolla rapsuttavaa kättä. Kun kuvaus on ohitse, jää Adalia pyörimään rohkeammin ihmisten lähelle. Adalia on lempeän oloinen tyttö, joka selvästi vaatii vain aikaa, tukea ja rohkaisua avautuakseen.

Adalia etsii kotia, jossa sitoudutaan etenemään sen tahtiin ja antamaan sille aikaa sekä ymmärrystä. Kaikki tarhan ulkopuolinen elämä on Adalialle vierasta ja se tulee tarvitsemaan positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa ohjausta matkallaan kotikoiraksi. Adalia hyötyisi varmasti lempeän koirakaverin esimerkistä uudessa kodissaan. Ainoaksi koiraksikin Adaliaa voidaan harkita, mikäli kaikki muu tuntuu olevan kohdallaan. Ihan keskustan vilinään Adaliaa ei sijoiteta, vaan ympäristön on oltava riittävän rauhallinen. Aiempi kokemus ujommista koirista katsotaan eduksi.

Adalia on noin 47 cm korkea ja painaa arviolta 16 kg.

Päivitykset

2.5.2022
Maaliskuun lopussa Kulkurien aktiivit tapasivat hurmaavan Adalian Cosoban tarhalla. Tällä kertaa Adalia tuli moikkaamaan vieraita hieman rohkeammin kuin aikaisemmilla kerroilla. Adaliaa selvästi jännittää, mutta häntä heiluu taukoamatta ja jännityksestä huolimatta on vieraiden tulo sille mukava yllätys. Adalia saa rohkeutta ja mallia Freyan reippaasta esimerkistä, eikä tyttö käy juurikaan tauottamassa kopissa. Adalia on utelias ja innokas, alkuun ujo mutta esimerkin avulla vanavedessä seuraava aktiivinen tyyppi. Kiva koirakaveri auttaisi Adaliaa varmasti sopeutumaan ja rohkaistumaan kotonakin. Adalia on tottumaton moneen asiaan, se miettii vieraan ihmisen lähestyessä ja säpsyy outoa kameraa, tulee kuitenkin tutkimaan kameran ja hakemaan herkut kädestä asti tällä kertaa.

24.1.2022
Joulukuun reissulla Kulkurien aktiivit tapasivat Adalian sekä samassa häkissä asustelevat Valovelin ja Freyan. Kun aktiivit ovat häkin ulkopuolella, on koko kolmikko ihan innoissaan ja villinä! Adalia on hieman etäämpänä kuin muut. Kun vieraat menevät sisään häkkiin, syöksyy Adalia koppiin piiloon. Adalia ei uskalla ottaa nameja kädestä, mutta maahan heitetyt namit se uskaltaa käydä syömässä aktiivienkin länsäollessa. Adalia säpsyy jonkin verran liikkeitä ja on selvästi hieman jännittynyt ja tottumaton vieraisiin ihmisiin. Adalia uskaltaa kuitenkin tulla kopista myös ulos, vaikka aktiivit ovat häkissä. Lisätty uusia kuvia ja video.

25.10.2021
Adalia aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
——————————————————————————–
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Adalia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adalia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.