Kodin saanut koira: AVA GARDNER (nyk. Selma)

Syntymäaika: 1/2022
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

12.2.2023

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa ja sen aidatulla piha-alueen tarhalla asuu Luizan pelastamia koiria sekä kissoja.

Luiza löysi Avan ja kolme muuta pentua yhtä aikaa, mutta epäilee, etteivät pennut ole sisaruksia, vaan tiettyyn paikkaan samoihin aikoihin hylättyjä koiria.
Ava on reippaan ja iloisen oloinen tyyppi, ja tuleekin heti haistelemaan kaikki paikat tarkkaan, kun Luiza tuo sen sisältä pihalle tutustumaan toimijoihimme heidän tarhavierailunsa aikana. Ava on aika itsenäisen oloinen koira, joskin tukeutuu uusissa tilanteissa muihin koiriin ja tykkää selvästi koiraseurasta.
Ava hengailee kohtalaisen reippaasti vieraidenkin luona ja syö namit kädestä. Tasapainoisen oloinen nuori koira, joskin tottumaton.
Ava painaa tällä hetkellä noin 12 kiloa ja sen säkäkorkeus on noin 43 cm – Ava on niin nuori vielä, että aikuispaino mahdollisesti tulee olemaan lähellä 20 kiloa, ellei ylikin.
Avan voisi kuvitella monenlaiseen kotiin, ainoaksi koiraksi koirakokeneeseen kotiin tai koirakaverin seuraksi. Ihan vilkkain kaupunkiympäristö tuskin olisi Avalle kuitenkaan ihanteellisin. Ava on sen verran älykkään ja energisen oloinen kaveri, että sohvaperunaksi Avasta tuskin on, vaan se vaatii kodin, jolla riittää aikaa ja halua aktivoida ja liikuttaa aktiivista, nuorta koiraa.
Avan tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista opastaa nuori, jonkin verran myös ihmisiin tottumaton ja energinen koira kotikoiran elämään positiivisin koulutusmetodein, kärsivällisesti ja aikaa antamalla.

 

Päivitykset

7.8.2023
Ava Gardner saapui oman perheensä luokse 29.7, ja sai uudeksi nimekseen Selma <3

19.6.2023
Ihana Ava Gardner on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen, jossa sitä jo innolla odotetaan <3

12.2.2023

Yhdistyksemme aktiivit kävivät moikkaamassa Avaa tammikuussa. Sillä oli ensimmäinen juoksu menossa, mikä on Luizan mukaan vähän vaikuttanut käytökseen. Luiza kertoo, että juoksujen aikana ollut hieman ehkä ujompi/herkempi eikä syö niin hyvin. On kaksi kertaa nähnyt muita ihmisiä Luizan ja Stefanin lisäksi, nyt kolmas kerta. Tuodaan pihalle yksin ilman muita koiria. Alkuun hämmentynyt vieraista, mutta käy kuitenkin haistelemassa kaikki. Herkut kiinnostavat hyvin paljon, mutta arastelee tulla lähelle ja säpsyy vieraiden liikkeitä hetken.

Vähän ihmettelee kaikkea, mutta lämpenee nopeasti. Seurailee ihmisiä, nuuskii suuta ja kasvoja tarkasti, antaa rapsutella. Vaikuttaa ihan pitävän uudenkin ihmisen kosketuksesta. Heiluttelee häntää. Kaiken kaikkiaan hyvin ihana tyttö, hellä. Ei sinänsä arka, vaan enemmänkin pidättyväinen. Hyvin ahne nameja kohtaan, ja hyppii kopin katolle kurkkaamaan olisiko namuja tarjolla. Palautuu nopeasti yllättävistä tilanteista, esim. hyppää vadin päälle kaataen sen, säikähtää hetkeksi, ja sitten palaa takaisin. Stefan arvelee, että malinois-greyhound mix. Hyvin aktiivinen ja juoksee kovaa. Asuu sisällä Luizan ja Stefanin kanssa, ulkoilee pihalla. Rotumixaus tulee vaatimaan aktiivisen kodin, jolla mahdollisuus ja halu aktivoida ja liikuttaa älykästä, nuorta koiraa.

25.8.2022

Ava on kesäkuisen vierailun jälkeen kasvanut huimat 10 cm korkeutta lisää – painoa on varmasti tullut myöskin useampi kilo kesäkuiseen. Tällä hetkellä arvioimme Avan aikuiskoon yltävän säkäkorkeuden osalta jopa 60 cm ja paino mahdollisesti tulee huitelemaan reilun 25 kilon paikkeilla.

Aktiiviemme vierailun aikana tulee iloisesti  moikkaamaan ihmisiä, on kovasti namien perään ja haluaa myös, että ihminen leikittäisi leluilla. Muiden koirien seurassa on reipas ja rohkea, kun taas yksinään vähän vetäytyvämpi, ei siis ole suunapäänä moikkaamassa, vaan mietiskelee ja on enemmän taustalla. Hakee selkeästi tukea muista koirista minkä vuoksi sen tulevassa kodissa voisi olla hyvä olla koirakaveri jo valmiina. Säkäkorkeuden mittaamista vähän ihmettelee.

Avalle on lisätty uusia kuvia ja videoita.


23.8.2022

Ihastuttava Ava Gardner tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ava saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Stelliina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ava Gardnerin yhteyshenkilönä toimii Olga Karttunen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: