Päivitetty 07.08.2023

Kodin saanut koira: TÖPÖ


Syntymäaika: noin 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.4.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Töpö on päätynyt Cosoban tarhalle pentujensa kanssa, eikä sen taustasta tiedetä sen enempää. Kenties se on ollut omistettuna koirana aiemmin, tai sitten elänyt kodittomana jo pidempään. Pienet pennut ovat kodittomiksi syntyessään alttiita monenlaisille vaaroille ja Töpönkin pennut ovat valitettavasti menehtyneet.

Töpö asuu Cosoban tarhalla yhdellä sisäpihoista, jossa on pääosin pentukoiria, ja tätä aluetta kutsutaankin “pentupihaksi”. Kun Töpö tavattiin Kulkurien aktiivien toimesta helmikuussa 2023, se pyöri aktiivien seurassa molemmat tarhapäivät. Töpö on pentupihalla reipas ja se on yleisesti kovin sopuisa ihmisten ja muiden koirien suhteen. Vierailun lopuksi Töpö tavattiin ja videot kuvattiin tarhan toisella sisäpihalla ja tämä tilanne oli sille vieras ja selvästi vähän jännittävä. Ruoka on kuitenkin Töpön mielestä ihan paras juttu, ja se onkin oikein ruokamotivoitunut. Töpö innostuu nameista pieni hännäntöpö hurjasti heiluen ja etsii niitä. Töpö ei vaikuta suuremmin arastelevan ihmistä tavatessa ja sitä saa koskeakin, vaikka herkut ovatkin se ykkösjuttu.

Töpö etsii kotia, jossa siitä ollaan valmiita huolehtimaan sen tarvitsemalla tavalla ja opastamaan lempeästi kohti kotikoiran elämää. Töpö voisi sopeutua monenlaiseen kotiin, jossa ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla ja tarjoamaan sille lajityypillistä puuhaa sekä positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa ohjausta. Töpölle ovat todennäköisesti useimmat kotikoiran taidot täysin vieraita varusteiden pukemisesta sisätiloissa elämiseen. Töpö nauttisi varmasti kivasta koiraseurasta tulevassa kodissaan, mutta voisi mahdollisesti viihtyä myös ainoana koirana, kunhan säännölliseen lajiseuraan on mahdollisuus.

Töpö on noin 37cm korkea ja painaa noin 10kg. Töpölle on kertynyt ylipainoa ja siihen on tulevassa kodissa tärkeää kiinnittää huomiota, jotta Töpö voisi elää mahdollisimman hyvinvoivana vielä pitkään.

Päivitykset

7.8.2023
Töpö matkusti omaan kotiinsa 29.7. <3

4.6.2023
Töpö varattiin 1.6. omaan kotiinsa Suomeen, jossa sitä odottaa ikioma perhe <3

22.4.2023
Töpö aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Töpö saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Töpöllä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.