Kodin saanut koira: VALKOVARVAS NALA (nyk. Donna)

Syntymäaika: 9/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

17.3.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi. 

Toimijamme tapasivat hellyyttävän Valkovarvas Nalan helmikuussa 2023 Romaniassa. Valkovarvas Nala on mitä ihastuttavin musta karvapallero, jolla on maailman suloisimmat valkoiset varpaat, vaikka muuten turkki on upean musta. Kulkurien toimijoiden astuessa portista sisään, Nala hurmasi vierailijat heti iloisuudellaan ja avoimuudellaan. Nala saa vieraista ihmisistä ilohepuleita ja hakee reippaasti rapsutuksia ja läheisyyttä. Nalaa saa toimijoiden mukaan väännellä, käännellä ja rapsutella miten vain. Nala on koirasosiaalinen, mutta ihminen on kuitenkin selvästi se ykkösjuttu. Muiden koirien kanssa puuhailu unohtuu, kun tarjolla on harvinaista herkkua eli ihmisten huomiota.

Valkovarvas Nala on vapaana Happy Dogs Morenin tarhalla eli tämä tarkoittaa, että Nala ei ole häkissä muiden koirien tavoin. Nala asustelee yöt tarhan klinikkahuoneessa. Tarhan pitäjä kertoo meille, että Nala on klinikkahuoneessa olevien pentujen pentuvahti. Nalan kerrotaan tykkäävän pennuista todella kovasti. Nala viihtyy erittäin mielellään vapaana tarhalla, eikä malttaisi yhtään mennä yöksi klinikkahuoneeseen nukkumaan vaan illan tullen päättää leikkiä piilosta tarhan työntekijöiden kanssa.

Valkovarvas Nala on tullut tarhalle marraskuussa 2022. Se on löydetty nilkuttamassa vasenta etujalkaansa, koska Nala on tullut auton töytäisemäksi ennen löytymistään. Nalan jalka on kuvattu, eikä siltä silloin löytynyt mitään murtumia. On kuitenkin todella tärkeää tiedostaa, että koiralla voi tästä huolimatta olla fyysisiä traumoja muualla kehossa. Romaniassa ei ole mahdollista tutkia koiraa täysin tarhan rajallisten resurssien vuoksi, joten tulevan perheen tulee varautua tutkituttamaan Nalan terveys perinpohjaisesti. Nalan tulevaisuudessa saattaa olla hierontakäyntejä, fysioterapiaa ja muita kehon terveyttä ylläpitäviä toimia. Nalan taustan takia sen tulevalla omistajalla tulee olla silmää koiran kipukäytökselle. Kipukäytös on normaalista poikkeavaa käytöstä, esimerkiksi rauhattomuus, jonkun alueen kirputtaminen, vaisu olemus, resurssien voimakas puolustaminen, äkkipikainen reagoiminen tai muu epäjohdonmukainen käytös.

Valkovarvas Nalan voisi kuvitella monenlaiseen kotiin ja perheeseen. Nala tykkäisi varmasti koiraseurasta, mutta se voisi mennä hyvin myös ainoana koirana. Nalan voisi myös kuvitella kouluikäisten lasten kanssa samaan talouteen. Nala on menevä nuori koira ja tulee varmasti tarvitsemaan kodin, jossa sille tarjotaan fyysistä ja psyykkistä tekemistä. Nala vaikuttaa tasapainoiselta ja tästä neidistä saa varmasti ihanan ystävän. Täytyy muistaa, että Nalan kuvaus on tarhakäytöksen perusteella ja käyttäytyminen voi muuttua hyvinkin paljon kotiutumisen edetessä.

Valkovarvas Nala on kooltaan 47cm ja 17kg.

Päivitykset:

20.6.2023

Valkovarvas Nala saapui lauantaina 17.6.2023 Suomeen ja tapasi oman perheensä. Nala sai uudeksi nimekseen Donna. Onnea uusiin seikkailuihin Donna ja perhe! <3

6.4.2023

On Nalan onnen päivä, se on varattu omaan kotiin!

17.3.2023

Ihana hellyyttävä Valkovarvas Nala tulee Kulkureiden adoptio ohjelmaan, etsimään omaa loppuelämän kotia.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Valkovarvas Nala saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Valkovarvas Nala on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Outi Kekkonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: