Kodin saanut koira: GIDA

Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Gida löydettiin yhdessä siskonsa Kepukan kanssa tarhan läheltä parin kuukauden ikäisenä tammikuussa 2022. Kepukka on jo Suomessa omassa kodissaan, mutta Gida odottelee edelleen omaa kotiaan Romaniassa tarhalla. Gida asuu tällä hetkellä vapaana tarhan pihalla koiralaumassa.

Gida on kiinnostunut nameista ja tykkää selkeästi, kun ihminen juttelee hänelle. Gida ei ole kuitenkaan tottunut vieraan ihmisen jokapäiväiseen seuraan, joten hän ei tule tarhalla suoraan vieraan ihmisen rapsuteltavaksi. Vaikka Gida väistää ihmisen suoraa kosketusta, hän on samalla silti kiinnostunut ihmisestä. Gida pysyttelee ihmisen lähellä ja hakee katsellaan kontaktia ihmiseen. Tottumattomuudestaan huolimatta Gidalta siis löytyy selkeästi halua ja motivaatiota olla ihmisen seurassa.

Koska Gida jännittää jonkin verran tarhalla vierailevia ihmisiä, se jää hieman muiden koirien varjoon. Hän kuitenkin seurailee tarhan tapahtumia kiinnostuneesti ja kulkee koiraporukan mukana. Gida vain tarvitsisi vielä ihmisen, joka huomaa hänet ja haluaa ottaa hänet elämäänsä.

Gidasta saisi todennäköisesti aktiivisen lenkkikaverin, kunhan hän vaan saa ensin totutella rauhassa uuteen ympäristöön. Pelkkänä sohvaperunakoirana Gida ei siis ole omimmillaan.

Gida on kooltaan noin 46 cm ja 15 kg.

Päivitykset:

17.6.2023

Gida on saapunut Suomeen omaan kotiinsa.

19.5.2023

Gida on varattu omaan kotiinsa Suomeen!

3.3.2023

Kulkurien vapaaehtoiset kävivät tapaamassa Gidaa helmikuussa. Gida on tottumaton ihmisen seuraan, mutta silti kiinnostusta löytyy ja tyttö ottaa paljon katsekontaktia ihmiseen. Gidasta onkin helppo saada hyviä kuvia, eikä hän tunnu pelkäävän kameraa. Hän väistelee tarhalla vieraita ihmisiä, mutta pysyttelee silti Kulkurien vapaaehtoisten lähettyvillä koko vierailun ajan. Nameja hän ei uskalla ottaa ihmiseltä suoraan kädestä, mutta kotiuduttuaan ja tottuessaan ihmisen seuraan hän pääsee varmasti paljon eteenpäin rohkeudessaan omaa ihmistään kohtaan. Gida on aika tarkka resursseista toisia koiria kohtaan. Hän kommunikoi tästä toisille koirille kohteliaasti nostamalla huultaan tai pienellä ärähtämisellä.

Lisätty Gidasta kuvia sekä kaksi videota, joista toisessa hän kylpee hauskasti vesiastiassaan. Tuo päivä oli kevään ensimmäinen hieman lämpimämpi päivä, mutta silti viileä vesi oli kiva juttu tytölle. Kuka tietää, ehkä Suomessa kotona hänestä kuoriutuisi oikea vesipeto?

1.1.2023

Gida aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gida saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gida on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Henna Peltokorpi

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: