Kodin saanut koira: DERINA (nyk. Ninni)

Syntymäaika: 2021
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.3.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ionan mies löysi Derinan tammikuun 2023 alussa Cosoban läheltä. Tällä hetkellä koira asuu Onevetin klinikkatiloissa, joka on myös paikka, jonka kautta Kulkurien kautta adoptoitavat koirat pääsääntöisesti menevät lähtövalmisteluihin ennen Suomeen saapumista. Derina asuu samassa tilassa hyvin aran, samaa kokoluokkaa olevan koiran kanssa. Hänellä ei ole ollut ongelmia tulla toimeen toisten koirien kanssa.

Kulkurien vapaaehtoiset, jotka tapasivat Derinan helmikuun alussa, kuvailevat tyttöä “täydelliseksi pikkutirrikäksi” ja “tosi ihanaksi”. Ihmiset ovat hyvin mieluisa yllätys Derinalle. Derina on ihmisläheinen koira, tulee heti ihmisen luokse ja nostaa etutassunsa ihmisen syliin. Tyttönen kurkistelee välillä ovesta käytävälle Ionan perään, mutta vieraat ihmiset kelpaavat hänelle siitä huolimatta ihan yhtä hyvin.

Derina antaa laittaa pannan kaulaan, eikä myöskään hätkähdä esimerkiksi hanskan tiputtamisesta lattiaan. Hän ei myöskään reagoi tavattaessa muihinkaan ihmisten liikkeisiin tai ääniin, ja antaa myös katsoa hampaita. Hampaat on varustettu pienellä alapurennalla. Vaikka Derina on ihmisläheinen koira, hän silti tärisee hieman, eli uusien ihmisten tapaaminen jännittää kuitenkin jonkin verran. Tästä huolimatta hän haluaa olla ihmisen lähellä.

Häntä heiluu paljon ja tyttö vaikuttaa melko mutkattomalta tyypiltä. Derinan menneisyyttä ei tiedetä, joten kotikoiran arki voi silti olla sille vierasta ja siksi kotikoiran elämän opettaminen on syytä tehdä rauhassa ja koiran ehdoilla. Tavatessa Derina ei haukkunut. Silitysten lisäksi hän hakee ihmisiltä nameja kädestä, mutta ei ole mitenkään erityisen perso herkkujen perään. Derinalla on röntgenkuvattu takajalat. Hänellä paljastui röntgenkuvissa lievää patellaluksaatiota, joka ei ole ainakaan vielä oireillut. Normaalipainoisuus ja hyvä lihaskunto tukevat patellaluksaation hyvää tilannetta. Samoissa röntgenkuvauksissa Derinalta löydettiin vanha pohjeluun murtuma. Myöskään se ei ole oireillut, mutta tulevan kodin on hyvä olla tietoinen näistä asioista ja seurata, mikäli oireilua alkaisi esiintyä.

Derina on säkäkorkeudeltaan max 30 cm ja painoltaan max 5 kg.

Päivitykset

17.6.2023

Onnekas Derina saapui kotiinsa ja on saanut uudeksi nimekseen Ninni.

30.5.2023

Derina on varattu, onnea uuteen kotiin!

26.4.2023

Derina palaa kotia etsiväksi, sillä hänen varaus peruuntui koiran lähtövalmistelujen yhteydessä. Lähtövalmisteluissa hänen jalkojensa huomattiin olevan eripituiset, minkä vuoksi hänestä otettiin röntgenkuvat. Röntgenkuvista paljastui, että vasen pohjeluu on murtunut menneisyydessä. Murtuma on vanha ja luutumisvaiheessa, eikä vaadi kirurgiaa. Lisäksi hänen polvessa on nähtävissä lievää patellaluksaatiota. Patellaluksaatio ei ole oireillut, mutta uuden kodin on hyvä tarkkailla sitä, että polvi ei ala kipuilemaan tai ala mennä sijoiltaan. Patellaluksaatiosta voit lukea esimerkiksi täältä. Uusi koti tulee saamaan röntgenkuvat nähtäväksi.

19.3.2023

Derina on varattu omaan kotiinsa ja odottaa nyt matkustusta Suomeen!

16.2.2023

Derina aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptointiohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Derina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Derina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Henna Peltokorpi

Video löytymishetkeltä:

https://www.facebook.com/100001640490460/videos/513569410793813/

https://www.facebook.com/100001640490460/videos/a.5993352057396085/1393015468100154

https://www.facebook.com/100001640490460/videos/a.5993352057396085/1333591953851734

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: