Päivitetty 26.11.2018

Kodin saanut koira: VASY


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Roxana Deissima)
kastroitu

Perustiedot ja tausta

28.3.2018

Roxana Deissima  on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut. Yksi Roxanan suojissa asuvista koirista on Vasy.

Vasy asusteli lihakaupan edustalla Roxana Deissiman kotikylässä. Vasyn kerrotaan olleen aina kiltti ja ystävällinen, vaikka paikallisten eläinihmisten mukaan Vasya on joskus jopa potkittu ja paikalliset lapset ovat kiusanneet sitä. Lopulta paikalliset soittivat rankkurit, jotka hakivat Vasyn kunnalliselle koiratarhalle. Vasy vietti koiratarhalla noin kuukauden ennen kuin Roxana haki tämän luoksensa turvaan.

Vasy on leikkisä ja energinen paimensekoitus.  Toisten koirien kanssa tulee hienosti toimeen ja leikkii mielellään kaikkien kanssa. Vasy sopisikin varmasti myös esimerkiksi narttukoiran kaveriksi. Ihmisten kanssa Vasy on iloinen, leikkisä, ja luottavainen. Hakee itse huomiota ja antaa käsitellä itseään hienosti. Upea ja tasapainoisen oloinen koira. Vasy haukkuu muiden mukana, kun muut koirat haukkuvat.  Kissojen kanssa toimeentuloa ei ole testattu. Vasy on koira, josta saa varmasti kaverin niin sohvalle televisiota katselemaan, kuin metsäretkelle patikoimaan. Pelkäksi sohvaperunaksi  Vasysta tuskin on, ja tulevan kodin tuleekin olla valmis täyttämään nuoren ja aktiivisen koiran liikunnan tarve. Vasy varmasti nauttisi myös jonkin sortin aivotyöskentelystä tai temppujen opettelusta.

Upea Vasy on  n. 50cm korkea ja painaa n. 20-25kg.

Päivitykset

26.11.2018

Vasy otti 24.11 ensimmäiset askeleensa Suomen maan kamaralla ja tapasi vihdoin oman perheensä. Kaikkea hyvää Vasylle ja perheelle!

26.10.2018

Vasy ei vielä tiedä, että sen elämä tulee pian muuttumaan valtavasti. Se on nimittäin tänään varattu Suomeen, jossa sitä jo malttamattomana odottaa oma perhe. <3

1.10.2018

Upea Vasy on odottanut omaa kotiaan tarhalla jo yli vuoden. Tämä ihmis- ja koirarakas poika on säilyttänyt iloisuutensa ja innokkuutensa maailmaa kohtaan tarhaolosuhteista huolimatta. Vasy on uskomattoman ihmisrakas ja nauttisi huomiosta loputtomiin. Missä on se ihminen ,joka huomaisi Vasyn kaikkien koirien joukosta ja näkisi tämän pojan valtavan potentiaalin?

13.06.2018

Aktiivimme tapasivat upean Vasyn kesäkuun reissullaan ja Vasy aivan riemastui saadessaan vieraita. Se tulee empimättä innoissaan luokse jakamaan rakkautta ja hyppääkin kyselemättä syliin ja ihmistä päin lainkaan  suurehkoa kokoaan ymmärtämättä. Huomionhakuinen nuori koira jää onnellisena nojailemaan ihmisten jalkoihin saadessaan rapsutuksia ja haluaisi kaiken huomion itselleen. Antaa ongelmitta käsitellä itseään eikä vierasta kosketusta lainkaan. Tämä aktiivinen nuori koira kaipaisikin jo kovasti sitä omaa ihmistään, jolta saisi loputtoman määrän rapsutuksia nautittavaksi. Vasy tulee tarhaolosuhteissa toimeen niin urosten, kuin narttujenkin kanssa. Vasy on sairastanut sydänmadon ja käynyt tarhalla vietetyn vuoden aikana läpi sydänmatohoidot. Lisätty kuvia ja video.

11.4.2018

Lisätty upealle Vasylle uusia kuvia sekä video.

28.3.2018
Vasy aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vasy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vasy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Publiée par Deissima Roxana sur Mardi 10 avril 2018

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.