Päivitetty 25.01.2015

Kodin saanut koira: VERA


VERA

* arvioitu synt. aika 01/2012 (n. 2.v)

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

30.11.2014
Marraskuun 2014 alussa Targosvistessa vaikuttava eläinsuojelija Mihaela Soare löysi kadulle hylätyn koiran. Sellainen on arkipäivää Romaniassa, eikä jokaista yksilöä ole mitenkään mahdollista pelastaa, ja se on asia, jonka kanssa paikallisten eläinsuojelijoiden täytyy elää.
Tästä koirasta Mihaela kuitenkin huomasi, että se on hyvin kipeä. Koira kulki hitaasti, selkä köyryssä ja korvat alistuneesti takana. Mihaela lähestyi koiraa ja ystävällisesti se jaksoi heilauttaa häntää pari kertaa ja kellahti sitten maahan uupuneena ja sairaana. Mihaela huomasi, että sen perästä valuu eritettä, ja että koiralla on hyvin todennäköisesti pitkälle edennyt märkäkohtu tai paha tulehdus kohdussa.

Mihaela ei voinut jättää nuorta, ystävällistä koiraa kuolemaan kadulle, vaan kantoi sen kotiinsa ja lähti sen kanssa suoraan eläinlääkäriin, jossa Vera nukutettiin ja operoitiin välittömästi. Apu tuli viime tipassa. Seuraavana päivänä tokkurainen ja heikkokuntoinen Vera pääsi pois klinikalta ja Mihaela haki sen kotiinsa. Vera toipui yllättävän nopeasti ja osoittautui kultakimpaleeksi luonteeltaan ja käytökseltään. Nyt Vera on toipunut ja vahvistunut ja valmis valloittamaan sydämiä Suomessa.

Mihaelan luona Vera elää kotiympäristössä noin 20 muun koiran ja kissan kanssa. Se tulee erinomaisesti toimeen kaikkien muiden koirien kanssa. Ensimmäisellä viikollaan se alkoi leikkiä ja vapautuessaan se rentoutui ja nuoreni silmissä. Kadun huolet, nälkä, pelko ja kipu jäivät taakse, ja Vera saattoi jälleen alkaa iloita elämästä ja turvallisuuden tunteesta. Vera on nuori, noin kahden vuoden ikäinen koira, ja se tuskin on saanut elää kovinkaan huoletonta pentuelämää vielä tähän mennessä.

Perusluonteeltaan Vera vaikuttaa olevan paitsi hyvin ystävällinen ja kiltti, myös ehdottomasti enemmän nöyrä, pehmeä ja kuuntelevainen koira, kuin kovinkaan vahvaa tahtoa osoittava tapaus. Toki täytyy ottaa huomioon, että on kulunut vasta kuukausi, ja että kotioloissa ajan myötä itseluottamusta ja omaa tahtoa tulee mitä todennäköisimmin löytymään vielä enemmän.
Ennenkaikkea Vera vaikuttaa tasapainoiselta koiralta. Se ei hösellä ja hötkyile, mutta on kuitenkin aktiivinen, leikkisä ja utelias koira. Se osallistuu kaikkeen toimintaan mielellään ja ottaa vastaan uusia oppeja innoissaan. Kuukauden aikana Mihaela on opettanut Veraa mm. kävelemään hihnassa, josta onkin ohessa nähtävillä videota.

Kissoja Vera on tavannut myös. Sisällä se nuuski niitä kiinnostuneena, mutta ei liian kiinnostuneena. Ulkona se ilman muuta ajaisi niitä takaa, kuten lähes poikkeuksetta mikä koira vain tekisi. Vera ei ole kova haukkumaan, joten asumismuoto saattaisi voida olla kerrostalokin. Oleellista on kuitenkin se, että Veralle pystytään tarjoamaan riittävästi aktiviteettia, liikuntaa ja virikkeitä, joita se ehdottomasti tarvitsee onnelliseen ja tasapainoiseen koiran elämään. Varmasti Vera viihtyy sohvan nurkassakin kainalossa, mutta se kaipaa myös pitkiä lenkkejä, metsässä juoksemista ja monenlaista nenän käyttöä ja uuden oppimista tapakoulutuksen tai vaikka temppujen muodossa. Aivan varmasti Verasta saisi myös harrastuskaverin mihin lajiin vain!

Luonteensa puolesta Vera ehkä sopisi myös lapsiperheeseen. Tämä edellyttää kuitenkin aktiivisesti koiraa ja lapsia ohjaavia vanhempia ja yhteisiä selkeitä pelisääntöjä kaikille osapuolille.

Vera on noin 55 cm korkea ja painaa tällä hetkellä vain 21 kg. Muutaman kilon Vera varmasti saa vielä lisää.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Vera tarvitsee luotettavan omistajan seuraavaksi ehkä kymmeneksi vuodeksi.
Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vera saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

30.12.2014
Juuri ennen alkavaa vuotta Vera sai parhaan mahdollisen uutisen, se on varattu omaan kotiin Suomeen <3

 

25.1.2015
Vera matkusti Suomeen 24.1.2015 ja sai uudeksi nimekseen Hertta.

 

Veran varaajana toimi Salla.

 

VIDEO 1: Vera opettelee hihnassa kävelyä 16.11.2014.

VIDEO 2: Vera ja kaverit herkkuhetkellä, 14.11.2014.

 

Kuvat aukeavat isommiksi ja selautuvat eteenpäin klikkaamalla.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.