Päivitetty 27.09.2023

Kodin saanut koira: VILI-VIILEÄ


Syntymäaika: 07/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustat
3.7.2023

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.  Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta.

Vili-Viileä on nimensä mukaisesti viileä tyyppi, joka ei pienestä hätkähdä. Hänet löydettiin Bukarestin kaduilta vaeltamasta ja pelastettiin sieltä turvaan. Vili-Viileä luovii mainiosti pienessä häkissä muiden koirien kanssa, joita on peräti noin 15kpl pientä koiraa. Vili-Viileä on sosiaalisesti älykäs ja tulee siis toimeen hienosti toisten koirien kanssa. Ihmiset ovat Vili-Viileälle kiva ja innostava juttu, mutta pian tutustumisen jälkeen kaveri osaakin rauhoittaa itse itsensä ja jatkaa touhujaan sen kummemmin riehumatta. Innostuessaan, pomput ovat korkeita ja dynaamisia. Ihmiset eivät niinkään jännitä, vaan nimenomaan innostaa Vili-Viileää.

Vili-Viileä on siis rauhallisen puoleinen nuori uroskoira, jonka näkisimme monenlaisissa perheissä. Koira- tai muut eläinkaverit käyvät tälle viileälle kundille varmasti, kuin myös isompien lasten voisimme kuvitella tulevan hyvinkin hänen kanssaan juttuun. Hepulikohtauksista hän pääsee melko nopeaan yli ja osaa rauhoittaa itsensä taitavasti. Vili-Viileä on kaiken kaikkiaan ihan valmis kotikoiraksi! On kuitenkin huomioitava, että vaikka Vili-Viileä onkin ilmeisen taitava ja melkoisen viileä tapaus, ei hänellä kuitenkaan luultavimmin ole kokemusta kotikoirana elosta, joten valjaat, hihnassa kävely, illat pehmeällä sohvalla tai vinkuvat lelut eivät ole hänelle tuttuja asioita. Kaikki se, mitä me tiedämme ja pidämme itsestäänselvinä asioina kotikoiralle, on Vili-Viileälle täysin vierasta ja outoa -tämä tulee ehdottomasti huomioida eikä hänen ensimmäisten kuukausien kotona olemiseen tule luoda minkäänlaisia isoja odotuksia. Turkki kaipaa hoitoa ja trimmausta, mutta näihin voi keskittyä vasta myöhemmin, kun Vili-Viileä on kunnolla kotiutunut.

Vili-Viileällä on korkeutta noin 25 cm ja painoa noin 5 kg. Hän on pieni ja pitkäselkäinen valloittava tapaus.

Päivitykset

23.9.2023
Vili-Viileä on saapunut kotiin ja aloittanut onnellisen elämän oman perheensä luona.

16.8.2023
Vili-Viileä ei tiedäkään miten ihana koti, perhe ja elämä häntä odottaa! Vili-Viileä on tänään varattu ihan omaan kotiin, onnea koko perheelle.

3.7.2023
Vili-Viileä ottaa varmat mutta tavalleen uskolliset viileät askeleet ja jää odottamaan oman perheen löytymistä. Missä olisi aivan valmiin kotikoiran Vili-Viileän oma perhe ja koti?


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vili-Viileä saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vili-Viileä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
Ota yhteyttä linda.nirkkonen@kulkurit.fi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.