Päivitetty 27.09.2023

Kodin saanut koira: MUMMUNI-MUN (nyk. Nelli)


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.7.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Tarhan piha-alueella asustelevan Mummuni-mun silmistä paistaa lempeys, seniorikoiran viisaus sekä kiltteys. Vaikka Mummuni-mun liikkeet ovatkin hidastuneet, on hänessä säilynyt nuoren koiran ilo sekä veikeys. Hän astelee luokse, jos Mummuni-mua itseään vain kiinnostaa. Vanha rouva ei todellakaan tee mitään mitä hän ei itse halua, ja sen me tietenkin ymmärrämme -hän todella tiedostaa oman arvonsa ja valkkaa vain kaikkein mielenkiintoisimmat hetket, ihmiset ja touhut. Mummuni-mun on aivan todella ihana ja lempeä seniori, joka ymmärtää herkkujen päälle, mutta eihän arvokas rouva kuitenkaan ahnehtia voi, joten herkut hän syö kauniisti kädestä ja tulee tykö kun siltä tuntuu. Häntä vispaa innostuessaan kuin milläkin nuorella kaverilla ja Mummuni-mun näyttää kiinnostuvan välillä herkästi ja tulevan uteliaana paikalle, vaikkakin mielenkiinto saattaa lopahtaa nopeastikin ja hän siirtyy tämän jälkeen etäämmälle tutkailemaan maailman ja kavereidensa menoa.

Herttainen, rauhallinen ja kaiken kaikkiaan aivan loistava vanha rouva, jonka näkisimme istuvan monenlaiseen perheeseen. Etsimme Mummuni-mun rouvalle kotia, joka olisi yhdessä tasossa, sillä vanhan rouvan ikä tulee huomioida -enää ei lonkat ja nivelet toimi ihan niin kuin pentuna. Mummuni-mun on hyvässä kunnossa, ainoastaan hitaammat liikkeet ja lempeä viisas seniorin katse paljastaa rouvalla olevan ikää jo hieman enemmän. Niitä harmaita partakarvoja nyt ei tietenkään katsella tarkemmin, Mummuni-mun on yhtä kaunis ja vaikuttava näky kuin nuoremmatkin yksilöt. Kavereita mummulla on tarhalla paljon.

Mummuni-mun saattaisi viihtyä monenlaisessa perheessä, kunhan hänellä olisi oma pehmeä peti, jossa nautiskella elämästä ja ihan oma perhe. Vanha rouva voisi sopia toisen lemmikin kaveriksi, mutta olisi myös täydellinen ainoaksi rakkauden kohteeksi. Koska Mummuni-mun on lempeä ja sopuisa,  myös lapsiperheeseen adoptoiminen on mahdollista, mutta ensisijaisesti toivomme perheen pienempien olevan vähintään kouluikäisiä. On tärkeää muistaa ja ymmärtää, että Mummuni-mun tuskin on koskaan kokenut kotikoirana eloa, joten valjaat, hihnassa kävely, sisäsiisteys ja niin edelleen on kaikki täysin uutta sille, joten on ehdottoman tärkeää olla asettamatta suuria odotuksia ja tavoitteita rouvan ensimmäisten kuukausien kotona olemiseen.

Mummuni-mun on seniorikoira, noin 8-9 vuotias ja painaa alle 12-14 kg. Korkeutta löytyy noin 40-45 cm.

Päivitykset

23.9.2023
Mummuni-Mun, nykyinen Nelli on saapunut kotiin ja aloittanut onnellisen elämän oman perheensä luona.

14.8.2023
Mummuni-mun on juuri varattu ikiomaan kotiin, jossa häntä odottaa ihanan iso piha ja ihan oma rakas ihminen, joka antaa aikaa, ymmärrystä ja turvaa. Onnittelemme niin Mummua kuin tulevaa kotiväkeä.

03.072023
Mummuni-mun astelee adoptio-ohjelmaan häntä heiluen toiveikkaana siitä, että josko se oma perhe huomaisi hänet. Missä on Mummuni-mun oma koti?


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mummuni-mun saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mummuni-mun on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
Ota yhteyttä linda.nirkkonen@kulkurit.fi

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.