Päivitetty 23.09.2023

Varattu koira: NAALA


Syntymäaika: 06/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.5.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Naala, ihmisliimaksikin kutsuttu, on herttainen lempeä leijona, jossa epäilemme olevan laumanvartijakoiraa. Naala on energinen, vaativa ja huomionkipeä, joka rakastaa ylimaallisen paljon ihmisiä, kosketusta sekä huomiota ylipäätään. Naala tuli tarhalle hänen omistajansa hylättyään hänet loppuvuodesta 2022.

Tällä hetkellä Naala asuu tarhan etupihalla pienemmässä laumassa, yhdessä muiden koirien kanssa. Aktiiviemme tavatessa Naalan ottaa hän heistä sekä ruoasta resurssia toisia koiria kohtaan ja yrittää ilmoittaa näin muille koirille, että “nämä ihmiset ovat tulleet vain minua varten”. Naala ottaa herkästi myös resurssia pihalla lojuvista tavaroista, mutta kun Naalaa ohjataan tilanteessa, jättää hän mielellään muut koirat huomiotta ja keskittyy jälleen täydellä lempeydellään meidän aktiiveihimme.  Hänen ei nähdä olevan agressiivinen muita koiria kohtaan, vaan hän viestii muille olevansa tilanteen johtaja ja pyrkii näin omimaan haluamansa, tässä tilanteessa ihmiset ja ruoan. Kamera selkeästi jännittää ja sitä hän vältteleekin. Naalaa voidaan käsitellä miten päin tahansa ja on ihastuksissaan kosketuksesta ja siitä kaikesta huomiosta, jota aktiivimme hänelle antavat.

Naalan näemme sopivan ainoaksi koiraksi. Haemme rescuekoirat tuntevaa kotia, jolla on resursseja ja vahvaa osaamista jo valmiiksi. Naala kaipaa ympärilleen kärsivällistä ja ymmärtäväistä kotia, mielellään omakotitalosta, jossa iso takapiha. Naala on iso ja energinen, joten emme etsi hänelle lapsiperhettä, vaan ensisijaisesti aikuiskotia rauhallisesta ympäristöstä. Jos osaamista ja kokemusta löytyy rescuekoirista, huomioimme myös lapsiperheiden hakemukset, mutta tällöin lasten tulee olla isompia.  Tulevan perheen tulee panostaa Naalan energian tasaamisen sekä positiiviseen vahvistamiseen perustuvaan koulutukseen, jolla Naalaa tuetaan tämän uuden elämän taipaleella Suomessa. Oletamme, että Naalan suonissa virtaa laumanvartijakoiran verta ja hän etsiikin kotia, jossa tiedetään ja ymmärretään laumanvartijoiden sielunelämää.

Koska Naala eli aikaisemmalla omistajallaan ollessaan ulkona tarhassa, on tärkeää muistaa ja ymmärtää, että Naalalla ei ole vahvaa kokemusta sisä- tai kotikoirana elosta, joten valjaat, hihnassa kävely, sisäsiisteys ja niin edelleen, on kaikki täysin uutta hänelle, joten on ehdottoman tärkeää olla asettamatta suuria odotuksia ja tavoitteita Nalan ensimmäisten kuukausien kotona olemiseen.

Naala on aikuinen 4-vuotias koira ja painaa noin 40 kg. Korkeutta löytyy 70 cm.

Päivitykset

7.9.2023
Naala on varattu omaan kotiin, vihdoinkin. Onnea perheelle!

4.7.2023
Aktiivimme tapasivat Naalan ja kertovat hänen olleen edelleen yhtä ihastuttava ja täydellisen valmis omaan kotiin, jossa ei välttämättä olisi muita koira. Naala on ihan todella ihmisrakas ja arvostaa paljon kosketusta sekä helliä sanoja. Naala ottaa kuitenkin edelleen jonkin verran resurssia esimerkiksi ruoasta toisten koirien kanssa. Paras koti Naalalle olisi aikuisperhe, jossa ei olisi toisia koiria -näin hän saa nauttia huomiosta ja rapsutuksista ihan yksinään. Herttainen ja ehdottoman kiltti Naala kaipaa ympärilleen kotia, jossa hänellä on paljon tilaa liikkua ja elää sekä perhettä, jossa ymmärretään antaa aikaa hänen kotiutumiselleen. Missä olisi Naalan oma koti ja perhe? Lisätty kuvia ja video.

4.5.2023
Naala löntystelee leijonamaisin tassun askelin adoptio-ohjelmaamme ja jää innolla odottamaan omaa kärsivällistä perhettään, jolta hän saisi paljon rakkautta, huomiota ja rapsutuksia.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Naala saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Naala on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
Ota yhteyttä linda.nirkkonen@kulkurit.fi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.