Päivitetty 31.07.2023

Kodin saanut koira: HELENA


Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

Helena on hurmannut monet perheet ja siitä ei tällä hetkellä oteta enempää hakemuksia vastaan.


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen
adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.7.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Helena on löydetty uuden vuoden juhlien jälkeen vieraan talon edestä ja mies, joka talossa asui, oli ottanut Helenan mukaansa ja toimittanut läheiselle tarhalle. Helena on luultavasti ollut omistettu koira koska oli tarhalle tullessa ollut hyvin puhdas ja hieman tukevassa kunnossakin.

Vapaaehtoistyöntekijämme tapasivat Helenan toukokuussa tarhalla ja Helena osoittautui heti hyvin ihmisläheiseksi koiraksi. Tykkää selvästi ihmisiltä saamastaan huomiosta ja antaa koskea ja ottaa syliin. Helena on hyvin perso nameille joten tulevaisuudessa voisi olla helposti nameilla motivoitava. Helana pärjää sopuisasti muiden koirien kanssa ja on reippaan ja avoimen oloinen pikkukoira joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

Koska Helenan aikaisemmasta elämästä ei ole tietoa, tulee hän omassa kodissa tarvitsemaan aikaa ja rauhaa totutellessaan ja oppiessaan kotikoiran elämään. Kaikkiin kotikoiran taitoihin tulee siis tutustuttaa rauhassa, aikaa antaen ja kärsivällisesti positiivisin keinoin ja koiran ehdoilla.
On tärkeää muistaa, että Helenalla ei todennäköisesti ole kokemusta esimerkiksi valjaista, hihnassa kävelystä ja sisäsiisteydestä. Helena saattaisi viihtyä monenlaisessakin perheessä ja ympäristössä. Hän voisi sopia toisen koiran kaveriksi mutta voisi sopia myös ainoaksikin koiraksi.

Helena on kooltaan noin 30 cm korkea ja painaa noin 10 kg. Iältään iloisen oloinen Helena on arviolta 1,5 vuotias.


Päivitykset

29.7.2023

Helena saapui Suomeen ja tapasi uuden perheensä! Kaikkea hyvää koko perheelle!

16.7.2023

Helena sai tänään iloisia uutisia! Helena on nyt varattu omaan kotiin!

3.7.2023

Helena aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Helena saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Helena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii: Reetta Olli

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.