Päivitetty 24.05.2023

Kotia etsivä koira: BALTO


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.5.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Baltoon on helppo tutustua, kunhan sinulta löytyy kädestä herkkuja. Balto on erittäin namiorientoitunut, mutta ilman herkullista motivaattoria, ei hän välttämättä lähesty tai välitä ihmistä paljoakaan -ainakaan alkuun. Aktiivimme kohdatessa Balton ei hän ensimmäisen päivän aikana meinannut ottaa lainkaan kontaktia, mutta heti seuraavana päivänä ero oli huomattava ja Balto otti aktiiveihimme lähes heti kontaktin ja viipyi mielellään lähellä, vaikkakaan ei ihan iholla. Balto on itsenäinen ja viihtyy omissa oloissaan eikä hae tukea aitauksen muista koirista. Balto tulee toimeen kyllä toisten koirien kanssa, mutta ei niinkään välitä niiden seurasta. Balton ei kuulla haukkuvan tai muutenkaan provosoituvan ympärillä olevista ystävistä, vaikka he ääntä pitävätkin. Balto saapui tarhalle, kun eräs nainen löysi Balton sekä 10 muuta koiraa hylättynä erään talon pihalta, emmekä tiedä sen enempää tämän suloisen eletystä elämästä.

Balto ottaa herkkuja kädestä sekä antaa koskettaa nätisti leuan alta, ja innostuu hän tekemään temppujakin, kunhan niitä nameja löytyy. Ilman nameja häntä ei juurikaan kiinnosta olla lähellä tai antaa koskettaa. Kaunis ja upea Balto on rauhallinen, mutta tottumaton ja selkeästi välillä jännittynyt. Lempeä ja välillä utelias katse ansaitsee erityismaininnan, lepattavista suloisista korvista puhumattakaan. Balto on pötkylämäinen, vaalea ja gorgimainen rakenteeltaan.

Etsimme Baltolle kokenutta perhettä, jossa on valmiuksia ja resursseja olla Balton tukena tämän matkalla rohkeammaksi kotikoiraksi. Balto sijoitetaan kotiin, jossa hän saa täyden ymmärryksen ja kaiken kattavan monipuolisen tuen, sillä on hyvä olettaa, että kotiuduttuaan Balto saattaa ottaa välillä takapakkia. Positiivinen ohjaus on Baltonkin kohdalla avainsana. Etsimme Baltolle perhettä, jossa ei ole lapsia. Haemme myös kotia, joka ei sijaitse kaupungissa, vaan mielellään maalla tai ainakin luonnon lähellä. On äärimmäisen tärkeää aina muistaa ja ymmärtää, että Baltolla tuskin on mitään kokemusta kotikoirana elosta, joten valjaat, hihnassa kävely, sisäsiisteys ja niin edelleen on kaikki täysin uutta sille, joten on ehdottoman tärkeää olla asettamatta suuria odotuksia ja tavoitteita Balton ensimmäisten kuukausien tai edes ensimmäisen vuoden kotona olemiseen.

Balto on aikuinen koira, noin 3 vuotias ja painaa noin 6kg. Korkeutta löytyy noin 30 cm.

Päivitykset
23.5.2023

Balto saapuu adoptio-ohjelmaamme ja aloittaa virallisesti oman kodin etsinnän. Missä on Balton ymmärtäväinen ja rakastava oma koti?


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pikkumuija saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Balto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen
Ota yhteyttä linda.nirkkonen@kulkurit.fi

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.