Päivitetty 04.03.2017

Kodin saanut koira: VINSKI


Syntymäaika: 07/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu

 

11.11.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Osa niistä syntyy kaduille ja pelloille, osa omistettujen koirien seikkailujen seurauksena jonkun pihalle. Yhteistä näillä pennuilla on se, että niiden selviytymismahdollisuudet ovat lähes olemattomat. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman johonkin syrjäisään paikkaan. Toisinaan pennuilla käy tuuri ja ne hylätään lähelle Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin tarhaa. Näin tarhan työntekijät huomaavat pennut ajoissa ja ne pääsevät turvaan tarhalle.

Vinski on yksi näistä onnekkaista pennuista, joilla on nyt mahdollisuus parempaan elämään. Se jakaa tällä hetkellä häkkinsä seitsemän muun pennun kanssa ja tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen. Vinski on pentuporukan rauhallisimmasta päästä. Kun muut riehaantuvat vieraista se odottelee maltillisesti hieman sivummalla ja tarkkailee tilannetta. Hetken ihmeteltyään se tulee kuitenkin reippaasti haistelemaan vieraita. Ihmisistä Vinski pitää kovasti ja vaikka alkuun syliin nostaminen sitä hieman jännittääkin se rentoutuu nopeasti. Vinski on kiltti, suloinen ja tasapainoisen oloinen pentu joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

Vinski tulee aikuisena olemaan keskikokoinen, noin 45-50 cm korkea.

14.2.2017
Suloisen Vinskin matka pois tarhalta on alkanut, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

4.3.2017
Vinski on tänään lentänyt oman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

___________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Vinski tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Vinski saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vinski on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.