Kodin saanut koira: VIOLA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Viola, Romania 03/2014

Viola, Romania 03/2014

 

VIOLA

* 3 vuotta (arvioitu syntymäaika 2011)

* narttu

* steriloitu

* Suomessa.

 

 

 

18.3.2014
Viola on kaunis ja rauhallinen tyttö Romaniasta, Anda Murgun tarhalta. Se päätyi Andan tarhalle Bukarestin kadulta, jossa se eli koiralaumassa Andan tyttären Alinan lähellä. Eräänä päivänä Alina huomasi, että laumasta oli jäljellä enää vain Viola sekä toinen koira. Muun lauman rankkurit olivat vieneet kunnalliselle koiratarhalle. Olot Andan tarhalla ovat paremmat kuin kunnallisella, joten koirat olivat onnekkaita päästessään Andan ja Alinan huomaan. Tällä hetkellä Viola asuu samassa häkissä vanhemman nartun, myös sivuillamme kotia etsivän Mamma Rosan kanssa. Tämä vanhempi narttu on pitänyt huolen Violasta nyt myös tarhalla ollessa.

Viola on kooltaan 52-53 cm korkea, ja tällä hetkellä se painaa reilut 20 kg. Tasapainoisen luonteensa vuoksi se on sopeutunut tarhalle hyvin. Ainoastaan ruoastaan Viola on välillä tarkka, joten toisten koirien on syytä pitää etäisyys ruokailutilanteessa. Mikäli uudessa kodissa on koirakavereita, tulee huolehtia siitä, ettei koirien välille pääse syntymään riitaa ruoasta tai luista. Viola on steriloitu.

Tarhalla ollessaan Viola riehu eikä hillu, vaan ottaa kaiken vastaan rauhallisesti ja maltillisesti. Arka se ei ole, mutta se ei tee itsestään numeroa. Tarhalla Viola ei hauku paljoa, joten myös kerrostaloa voisi ajatella tulevaksi kodiksi. Viola on tavallisen oloinen koira, joka rakastaa ihmisiä ja viihtyy ihmisten läheisyydessä. Viola sopisi joko ainoaksi koiraksi rakastavaan perheeseen tai koirakaveriksi rauhalliselle uroskoiralle. Myös nartun kaveriksi se saattaisi sopia, mikäli koirilla on vähintään muutama vuosi ikäeroa.

Viola  luovutetaan uuteen kotiinsa rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passilla varustettuna.

31.3.2014
Viola on varattu omaan kotiinsa Suomeen!

27.4.2014
Viola saapui lauantaina 26.4.2014 omaan kotiinsa! Onnea Violalle ja perheelle!

5.12.2014
Viola-koira matkusti Suomeen viime keväänä, mutta se etsii nyt itselleen uudelleen kotia. Viola on kotihoidossa, ja kotihoitaja kertoi kuulumisia marraskuussa Violan oltua viikon verran kotihoitopaikassaan:

”Viola on kerrassaan kaunis ja herttainen tyttönen. Kulkee hihnassa todella kauniisti. Uusilla reiteillä saattaa haluta ensimmäisillä kerroilla kulkea ihmisen takana. Viola saattaa välillä pysähdellä metsässä. Pysähtely tuntuu liittyvän alamäkiin tai muuten hankalampiin kohtiin. Violalla oli selkä kovin jumissa, mutta nyt alkaa jo näkyä ravistelua, puunrunkojen yli hyppäämistä ja leikkiasentoon menemistä, joten selkä alkaa rentoutua. Violalla on myös hieman ylipainoa.

Viola on tähän asti pitänyt kaikista ihmisistä ja mennyt itse tervehtimään. Viola on hieman ujo, mutta ei missään tapauksessa arka ainakaan ihmisten suhteen. Toisiin koiriin Viola suhtautuu pidättyväisesti, mutta ystävällisesti. Aluksi ei halunnut koiria ihan iholle, mutta se saattoi johtua muutoksista ja selkäkivuista. Viola puhuu hyvin koiraa.

Violalla ei ole ongelmia yksin olemisessa. Ainakaan silloin, jos talossa on toisia koiria. Viola ei muutenkaan hauku oikein millekään.

Viola jännittää liukkaita laittioita ja hieman oviaukkoja. Tein aluksi matoista polun, jota pitkin Viola kulki rennosti. Olen vähentänyt polkuja ja Viola ei tunnu enää jännittävän lautalattioita. Laminaatilla on vielä jonkin verran mattoja, mutta uskon, että Viola oppii kulkemaan rennosti tutussa paikassa. Alusta-arkuus tulee varmasti takaisin myös uudessa kodissa aluksi. Viola tottuu kuitenkin nopeasti. Violalla ei ole ollut mitään sisäsiisteysongelmia, joten mattojen pois ottamiseen ei ole mitään syytä.

Toinen Violan jännityksen paikka on autoon hyppääminen. Violan on joutunut nostamaan autoon ja Viola ei erityisemmin pidä nostamisesta. Vaatii siis vielä harjoittelua. Luultavasti tuolla selän jäykkyydellä on osuutta tähänkin asiaa. Aloitan opettamisen vasta, kun Violan selkä alkaa olla rento. Autossa oleminen ei tunnu olevan Violalle mikään kauhun paikka. Makaa autossa rauhallisesti omassa häkissään. Nopeasti tulee livahtamalla ulos, kun häkin oven avaa, joten tarkkana saa olla.

Viola ei reagoi ihmisen läheisyyteen mitenkään, vaikka sillä olisi ruokaa. Koirien kanssa saattaa olla eri tilanne, mutta sitä en ole kokeillut.

Violalla on jännittävä reaktio lässyttävään tai säälittevään äänensävyyn. Viola muuttuu aivan reppanaksi, eikä pysty oikeastaan mihinkään. Välittömästi äänensävyn reippaaksi muuttamisen jälkeen, Viola voi liikkua eteenpäin terhakkaasti ja tulla esimerkiksi oviaukosta. Hauska koira kerrassaan! Violasta saa ihan parhaan elämänkumppanin.”

Viikkoa myöhemmin kotihoitaja kertoi kuulumisia näin:

”Viola hyppää jo itse autoon ja tuntuu matkustavan ihan mielellään. Siitä on kuoriutunut leikkisä ja pirteä tyttönen. Lattioilla kulkeminen alkaa sujua hyvin täällä, mutta pitää vielä harjoitella myös muualla. Kaikkien aikuisten ihmisten kanssa tulee hienosti toimeen. Pieniä lapsia ei ole vielä tavannut. Menemme viikonloppuna paikkaan, jossa pääsemme harjoittelemaan sekä lasten kohtaamista (tosin en usko, että siinä on mitään ongelmia) ja erilaisia lattioita.

Tuosta yhdestä kuvasta näkee, että on todella haastavaa saada Violasta kuvaa.. Se menee niin innoissaan, ettei kamera pysy perässä!”

Viola on siis reipastumassa jatkuvasti, ja nyt enää puuttuu se loppuelämän koti. Mikäli kiinnostuit Violasta, otathan yhteyttä varaajaan!

10.12.2014
Iloisia uutisia! Onnellinen Viola hurmasi kotihoitajansa täysin  ja löysikin oman kotinsa kotihoitajansa luota, jonne Viola siis jää asumaan!

Kodin etsinnässä auttoi Evi Koskinen.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: