Päivitetty 18.11.2014

Kodin saanut koira: MAMA ROSA


7/2014

7/2014

 

MAMA ROSA

* n. 7v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

16.3.2014
Tällä koiralla on katse, joka pureutuu syvälle sydämeen. Mama Rosa katsoo lempeän sielukkailla silmillään suoraan kohti. Sen silmät seuraavat kaikkialle, ne pyytävät…

Mama Rosallakin on kova elämä takanaan. Se on asunut Bukarestin kaupungin kaduilla toisen nuoremman nartun kanssa (joka on myös kotia etsivä Viola). Andan tytär Alina on poiminut nartut mukaansa kotinsa läheltä ja tuonut ne Andan uudelle tarhalle. Mama Rosa on sellainen huolehtivainen äitihahmo, joko olosuhteiden pakosta tai luonnostaan. Se näytti huolehtivan nuoremman ystävänsä turvallisuudesta tarhallakin. Mama Rosa vaikuttaa viisaalta, paljon kokeneelta ladyltä. Se on oppinut välttämään kaupungin vaaroja käyttäytymällä huomaamattomasti, varovaisesti sekä huomioimaan ympäristönsä. Se säpsähti, jos jotain äkkinäistä tapahtui, mutta se ei ole kuitenkaan yhtään arka.

Tämä kauniskatseinen rouvaskoira ei tee itsestään numeroa, mutta hiljaisella piipityksellä ja katseellaan se osoittaa janoavansa ihmisen huomiota. Kun Mama Rosaa silittää, se painautuu rauhallisesti ihmistä vasten. Se ikäänkuin kaappaa olemuksellaan huomion itselleen.

Mama Rosalla ei ole häntää ollenkaan. Takaapäin siitä tulee mieleen lähinnä söpö pikkupossu. Mama on hyvin punkerossa kunnossa. Pieni kuntokuuri on enemmän kuin pakollinen rouvan hyvinvoinnille. Säkäkorkeutta sillä on n. 50 cm ja ihannepaino olisi vajaan 20 kg:n paikkeilla. Ikää sillä on ehkä 6 vuoden verran. Mama Rosalla on toisella puolella katkennut kulmahammas ja kulmahampaan viereinen hammas. Näyttää siltä, että hampaat ovat rikkoutuneet iskun seurauksesta. Voisi kuvitella, että Mama Rosa olisi sopiva myös lapsiperheeseen. Vilkas koirakaveri ei välttämättä ole hyvä vaihtoehto siitä huolimatta, että se näyttää tulevan tämän hetkisten erilaisten häkkikavereidensa kanssa toimeen ongelmitta. Vaikka rouva kärsivällinen onkin, ehkäpä Mama Rosan aika on vuorostaan saada olla jonkun muun huolehdittavana. Mistäpä sitä tietää, jos Mama Rosasta, huolehtimisen taakan pudottua harteilta, tuleekin villi ja vapaa Lady Rosa. Jos se saisi valita, niin luulen, että Mama Rosa valitsisi ihmisen tai perheen ainoaksi kumppanikseen.

17.6.2014
Sosiaalinen ja reipas Mama Rosa ilahdutti olemuksellaan Kulkurien aktiiveita, jotka vierailivat Murgujen tarhalla Jilavassa. Ihana mummeli rakastaa ihmistä niin paljon, että haluaisi kaiken huomion itselleen. Lempeään mutta tiukkaan sävyyn Mama Rosa ilmoitti nuoremmilleen epäsopivasta käytöksestä sekä ruoasta.

15.7.2014
Heinäkuun helteet saavat vanhemman rouvan väsymään. Varaaja pääsi itse tutustumaan Mama Rosaan Alina&Anda Murgun Jilavan tarhalle Romaniaan. Mama ei hätkähtänyt vieraita, ei viitsinyt vaivautua edes makuulta ylös vaan katseli vain uusia ihmisiä häsläämässä häkissään.

Mama Rosa jakaa häkkinsä tällä hetkellä nuoremman ison uroksen, Vanillan, kanssa. He näyttävät tulevan oikein mukavasti toimeen keskenään! Mama Rosa sopisi hyvin kotiin, missä ei olisi liikaa hälinää ja hulinaa. Rauhallinen koirakaveri ei varmaan Mama Rosaa haittaisi, mutta hän viihtyisi varmasti myös ainoana koirana oikein hyvin.

3.10.2014
Mama on varattu ja häntä odottaa ihkaoma koti Suomessa!

28.10.2014
Onnekas Mama lensi omaan kotiinsa Suomeen 27.10.2014. Ensi kuulumiset kodista ovat olleet erittäin positiiviset!

18.11.2014
Maman elämä onnellisena kotikoirana on käynnistynyt lupaavasti, alla kuulumisia Maman mamin sanoin:

“Terveiset Mama Rosalta joka saapui suomeen 27.10.2014, aluksi hyvin arkana ja väsyneenä. Kovasti on reipastunut ja saanut paljon ihania kommentteja, kuten “ompa kaunis koira”, “ompa hellyyttävän näköinen” ja lasten suusta ne hauskimmat: “katso äiti, lehmä!” (oletan ja toivon ainakin ettei tarkoittanut minua ). Tuossa yhdessä kuvassa Mama on tyytyväinen kun avustin häntä löytämään sopivan piilon puruluulle. Kulki niin surkeana kun ei millään löytynyt, että täytyi hieman avittaa: kaksi pyyhettä ja kolme tyynyä kelpasivat hyväksi jemmaksi  Mama on nykyinen nimensä, mutta käytän myös Mama Rosaa, Mama mussukkaa ja mamin kulta… Niin kovin, kovin rakas on!
T. Susanna (Maman mami)”

 

Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.