Päivitetty 21.12.2015

Kodin saanut koira: VIVA


VIVA

* arvioitu syntymäaika 11/2014

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

24.11.2015
Rosiorin kunnallisen tarhan haukun kumun kuulee kauas. Lähestyttäessä tarhaa satojen koirien haukku tuntuu luissa ja ytimissä. Kun näköyhteys saavutetaan, menee hetki ennenkuin ymmärtää näkemänsä. Loputon määrä koiria lyhyen ketjun päässä rimpuilee, pomppii, haukkuu, vinkuu ja kiipeilee koppinsa katolle saadakseen oman osuutensa ihmisen huomiosta. Niiden elinympäristö koostuu parista neliöstä ja siinä ne odottavat metrin ketjun päässä ihmettä tapahtuvaksi.

Viva on ollut tarhalla vasta kuukauden verran. Tarkempaa löytötarinaa pienelle Vivalle ei ole tiedossa, mutta se saattaa olla samanlainen, kuin monen muunkin romanialaisen koiran: se on käynyt omistajalleen tarpeettomaksi ja saanut lähtöpassit kodistaan. Tällä hetkellä se jakaa saman kopin Josephine-nartun kanssa ja koirat tulevat keskenään hyvin juttuun. Ihmistä kohtaan Viva on todella luottavainen ja se tuleekin heti tutustumaan ja kiipeää syliin sekä antaa käsitellä itseään.

Viva on peruspirteä pienikokoinen nuori koira ja painoa ihastuttavalla pojalla on n.10 kg ja korkeutta 35 cm.

15.12.2015
Viva odottaa yhä omaa kotia tarhalla.

Lisätty muutama uusi kuva Vivasta.

20.12.2015
Kodin saanut Saksasta.

_____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Viva saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Viva on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Monika Turklin

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.