Päivitetty 07.02.2017

Kodin saanut koira: VIVIA


Syntymäaika: Noin 9/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Ei steriloitu

28.12.2016
Yksi Kulkurien luotettavista yhteistyökumppaneista jo monen vuoden takaa on Mihaela Soare. Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja.Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä.

Vivia on päätynyt hiljattain Mihaelan luokse erikoisella tavalla, tai ainakaan Mihaelalle tämä ei ole normaalia. Vivia kera kahden veljensä on heitetty säkkkiin suljettuna suoraan Mihaelan takapihalle. Onneksi Mihaelan koirat ovat ystävällisiä eikä vaaratilannetta päässyt tällöin syntymään, sillä Mihaela ei itse ollut tuolloin ulkona. Vivia on ystävällinen ja kiltti pentu. Se tulee mainiosti toimeen niin muiden koirien kuin kissojenkin kanssa. Se on ihmisrakas ja leikkisä kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin. Sillä on nyt painoa noin 3kg ja se tulee kasvamaan pieneksi keskikokoiseksi.

8.1.2016
Vivia on muutamia päiviä sitten varattu omaan kotiin, jonne pääsee matkaamaan kun rokotusohjelma on päätöksessä ja sopiva lentopaikka löytyy.

7.2.2017
Suloinen pieni Vivian saapui omaan kotiinsa 29.1.2017 ja yhteiselo on alkanut pyörimään rutiineilla ja .


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Vivia tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia. Vivia saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli fyysisesti tähän on valmis), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vivia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vivian yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.