Päivitetty 26.11.2017

Kodin saanut koira: WHITEY


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

 

Nykytilanne
Herttainen Whitey on muuttanut ikiomaan kotiinsa. Suuret kiitokset Whiteystä huolehtineelle kotihoitajalle ja onnea Whiteylle ja koko perheelle!

12.8.2017
Whiteyn elämä kotihoidossa on alkanut mallikkaasti. Se on nopeasti ymmärtänyt sisäsiisteyden ja elämän kotioloissa. Whitey kävelee nätisti hihnassa ja ulkoilee mielellään. Uudet asiat toki jännittävät sitä vielä, mutta Whitey on nopea oppimaan ja harjoittelee mielellään uusia asioita. Hoitopaikan toisen nartun kanssa Whitey tulee hienosti toimeen. Whitey rakastaa pehmeitä makuualustoja ja viihtyykin omalla paikallaan kotona. Rentouduttuaan siitä on alkanut kuoriutua myös leikkisämpi ja hassuttelevampi puoli. Whitey ei ole kotihoidossa juurikaan haukkunut, paitsi ollessaan pihalla. Luonteeltaan se on edelleen kiltti ja kultainen ja rakastaa aivan kaikkia ihmisiä jotka se tapaa.

Whitey sopii varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan kotona ollaan valmiita jatkamaan Whiteyn reipastumisen tukemista ja ymmärretään että se tarvitsee vielä aikaa sopeutuakseen kaikkeen uuteen. Kotona voi hyvin olla reipas koirakaveri odottamassa.

Lisätty Whiteylle video kotihoidosta.

Tausta
Monien romanialaisten kodittomien koirien tarina on hyvin surullinen. Vaikka onnistuukin välttämään koiria pyydystävät rankkurit, joutuu silti elämään kaduilla, joissa elämä ei ole helppoa. Pieni osuus näistä kodittomista koirista saa onnekseen uuden mahdollisuuden, kun ne pääsevät Kulkurien yhteistyökumppanien luokse turvaan. Vähistä resursseista huolimatta yhteistyökumppanit pitävät koirista mahdollisimman hyvää huolta, kunnes ne jonakin päivänä toivottavasti pääsevät kauttamme omaan kotiinsa.

Eläinklinikka Onevet on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Vasta hiljattain he rakennuttivat luonaan odottaville koirille uuden tarhan, jotta koirilla olisi mahdollisimman hyvä olla kotia odotellessaan. Uusi tarha ja sen suuri aidattu sisäpiha, jossa koirat saavat vapaasti ulkoilla ja tavata ihmisiä, ovat olleet monen aran ja pelokkaan koiran pelastus.

Whiteyn tarina alkaa jo vuosia sitten, kun se on saapunut Onevetin klinikalle. Alkuun Whitey oli reipas ja iloinen ja hyvin pian se pääsikin Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan. Ajan myötä tarhaolot tekivät kuitenkin kiltistä ja herkästä Whiteystä yhä aremman ja aremman ja lopulta se piti ottaa pois Kulkurien adoptio-ohjelmasta liiallisen arkuutensa vuoksi.

Heinäkuussa 2016 Kulkurien aktiivit vierailivat jälleen Onevetin tuoreella tarhalla. Sisäpihalle päästessään he kokivat iloisen yllätyksen, sillä Whitey oli ensimmäisten joukossa heitä vastassa. Uusi tarha ulkoilutiloineen onkin ollut myös Whiteyn pelastus, sillä sen todellinen, ihmisrakas ja seurallinen luonne on päässyt jälleen esiin.

Whitey ei enää arastele uusiakaan ihmisiä, vaan tulee reippaasti tervehtimään vierailijoita. Se odottelee kohteliaasti vierellä omaa vuoroaan ja nauttii silminnähden rapsutuksista niitä saadessaan. Tuttuja ihmisiä kohtaan Whitey on hyvin huomionkipeä ja seurallinen ja se osallistuukin mielellään ihmisten touhuihin. Whitey on hyvin lempeän ja kiltin oloinen tyttö. Se tulee hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa eikä juurikaan hauku tarhalla.

Whitey on noin 60 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa.

19.10.2016
Aktiivimme tapasivat Whiteyn jälleen syyskuussa. Päästessään ulos häkistään vieraiden seuraan Whitey sai hulvattoman ilohepulin, jonka johdosta se juoksenteli päättömästi ympäriinsä suuri virne naamallaan. Hetken kirmailtuaan se rauhoittui ja tuli kohteliaasti tervehtimään vierailijoita. Aiempi arkuus näkyy pienenä kainoutena, mutta tästä huolimatta Whitey otti mielellään rapsutukset vastaan. Se on ystävällinen ja kiltti ja antaa hienosti käsitellä itseään. Whitey on päässyt hieman pulskistumaan virikkeettömissä tarhaoloissa.

20.12.2016
Whitey on jatkanut reipastumistaan Onevetin tarhalla. Se on perusluonteeltaan rauhallisen oloinen nautiskelija. Vieraista ja erityisesti tarjolla olevista herkuista se innostuu siinä määrin, että käy vaivihkaa tutkimassa myös pöydälle levitetyt tarjoilut. Whitey onkin todella ruokamotivoitunut, mikä näkyy sen kadonneessa vyötärössä. Vieraat ihmiset eivät jännittäneet sitä marraskuussa lainkaan, vaan se tuli pirteän uteliaasti näitä tervehtimään. Huomatessaan että tarjolla oli herkkuja, Whitey esitteli kaikki keksimänsä temput ja seisoi mm. takajaloillaan palkintoja saadakseen. Whitey on tarhalla hyvin tasapainoisen oloinen, eikä se säiky ihmeellisiä ääniä tai lähde mukaan muiden räksytykseen. Se antaa hienosti käsitellä itseään ja on lähinnä onnellisen oloinen, kun joku sitä käsittelee.

Whiteyllä on jonkun verran hammaskiveä. Hampaat tullaan puhdistamaan myös Romaniassa, mutta kodin on hyvä varautua mahdolliseen hammasremonttiin myös Suomessa.

16.2.2017
Kultainen Whitey oli jälleen tammikuussa vastassa aktiivejamme. Sen mahtava luonne ei ole muuttunut mihinkään, vaan kaikki Whiteyn tavanneet kuvailivat sitä yksinkertaisesti ihanaksi ja todella hellyttäväksi. Whitey tulee edelleen mainiosti kaikkien kanssa toimeen. Se viihtyy koiraseurassa ja rakastaa ihmisiä. Herkut ja rapsutukset ovat sille todella mieluisia ja jos Whitey saisi valita, se köllöttelisi vain oman ihmisensä kainalossa. Whitey ei tarhalla juurikaan hauku ja se vaikuttaa hyvin miellyttämishaluiselta. Whitey sopisikin varmasti monenlaiseen kotiin.

2.4.2017
Käsittämätöntä kyllä Whitey odottaa edelleen omaa ihmistään Onevetin tarhalla. Se on äärettömän kiltti ja tasapainoinen koira, joka virikkeettömästä elämästä huolimatta jaksaa vain olla iloinen ja onnellinen. Whitey on todella miellyttämishaluinen koira ja tarhallakin se kulkee pyydettäessä kiltisti ihmisen perässä ilman hihnaa. Uudet ihmiset Whitey ottaa vastaan lempeän innostuneesti. Se käy kohteliaasti kaikkia tervehtimässä ja pysähtyy sitten sopivan rapsuttelijan kohdalle nauttimaan huomiosta. Ihmisen läheisyys on sille selvästi todella arvokas asia. Vaatimattomana Whitey odottelee kiltisti vierellä, kunnes saa jälleen huomiota. Se on koko vierailun ajan tyyni, rauhallinen ja hiljainen. Sillä on tarhakoiraksi uskomattoman hyvät käytöstavat ja siitä jotenkin vain huokuu ystävällisyys. Whitey onkin mielettömän suloinen koira, joka todellakin ansaitsisi jo oman kodin ja ihmisen.

15.5.2017
Tarhaoloissa on vaikeaa luoda koirille onnellisia puitteita. Ne saavat viettää vain vähän aikaa ihmisten kanssa eikä niillä juurikaan ole tarhalla tekemistä tai aktiviteetteja. Suurimman osan ajastaan ne viettävät pienissä häkeissä katsoen maailmaa aidan takaa. Whitey on elänyt tällaista elämää jo vuosia ja silti se elää onnellisesti hetkessä. Se kirmailee ulkoiluvuoronsa kunniaksi pitkin aurinkoista sisäpihaa muiden koirien kanssa ja käy iloisesti tervehtimässä kaikki paikalla olevat ihmiset. Rapsutukset ovat sille päivän kohokohta ja niistä kiitollisina se painautuu rapsuttelijaa vasten. Sen jälkeen on taas aika touhuta pitkin pihaa ja haistella tuulen tuomia tuoksuja. Ja kun pahimmat energiat on purettu Whitey kellahtaa kyljelleen keskelle pihaa ja ummistaa tyytyväisenä silmänsä. Sillä olisi niin paljon annettavaa omalle ihmiselleen, joka osaisi nauraa sen hassuille ideoille ja ottaa sen sitten syliinsä hellittäväksi. Whiteyltä puuttuu enää vain se oma perhe, jonka kanssa jakaa nämä hetket.

24.7.2017
Whitey on matkannut kotihoitoon Suomeen, missä sen kotikoiran elämä on alkanut erinomaisesti. Whiteylle päivitetään pian lisätietoja, kunhan se on saanut hieman kotiutua hoitopaikkaansa.

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Whitey saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Whitey on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.