Päivitetty 15.02.2016

Kodin saanut koira: WILLOW


WILLOW

* arvioitu syntymäaika noin v. 2009-2010

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 


7.2.2016

Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista valitettavan suuri osa päätyy rankkureiden toimesta kunnallisille tarhoille. Näillä tarhoilla koirien olot ovat äärimmäisen epäinhimilliset ja mahdollisuudet selvitä ovat hyvin pienet. Rosiorin kunnallinen tarha olisi juuri tällainen, ellei siellä väsymättä työskentelisi Kulkurien yhteistyökumppani Cornelia Stan. Cornelia tekee parhaansa, jotta Rosiorin tarhalla asuvista koirista pidettäisiin edes vähän huolta ja että Kulkurien tukemien sterilointiprojektien avulla uusia pentuja ei enää tulisi tarhalle.
Rosiorissa asuu tälläkin hetkellä satoja koiria. Koiria on ulkona kopeissa ja sisällä suurissa häkeissä. Tähän koiramäärään mahtuu paljon kultaisia ja kilttejä, erittäin adoptiokelpoisia koiria. Juuri tällainen on Willow, jonka aktiivimme tapasivat tammikuun reissullaan Rosiorissa.

Meteli kunnallisen tarhan sisätiloissa on usein kova. Siellä kaiken hälinän keskellä istuu hiljaa koppinsa katolla hieman kyyryyn painautunut siro narttu. Sen utelias ja samalla hieman pelokas katse seuraa käytävillä kulkevia vieraita. Kun Willow’n vierelle pysähtyy, sitä alkaa selvästi jännittää. Sen kokemukset ihmisistä ovat olleet suurimmaksi osaksi huonoja. Willow ei kuitenkaan lähde karkuun, vaan pelostaan huolimatta se jää odottamaan mitä ihminen aikoo. Ehkä se haluaa kaikesta huolimatta vain olla ihmisen lähellä. Rapsutellessa Willow rentoutuu. Se painautuu varovaisesti häkin läpi työnnettyä kättä vasten. Kun tytön kanssa viettää hetken aikaa käy hyvin selväksi, että se on pohjimmiltaan äärimmäisen lempeä ja kiltti.

Tarhan stressaavat olot eivät missään nimessä auta herkkiä koiria pääsemään kuorestaan. Willow’kin tyytyy suuren ihmisjoukon lähestyessä piiloutumaan koppiinsa, josta se varovasti kurkkii ihmisten tekemisiä. Sille tarhalla pyörivät rankkurit ja toisinaan vierailevat kiltit vapaaehtoiset näyttävät kaikki samalta. Tästä huolimatta se yrittää edelleen luottaa ihmisiin.

Willow ei tarhalla hauku juuri lainkaan ja on muutenkin hyvin rauhallisen oloinen. Se on noin 45-50 cm korkea ja painaa noin 15-18 kiloa.

15.2.2016
Willow on varattu omaan kotiinsa Saksaan.

_____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Willow saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Willow on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.