Päivitetty 16.09.2017

Kodin saanut koira: YANG


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

16.9.2017
Vihdoinkin koitti päivä jolloin Yang pääsi muuttamaan pois koiratarhalta ja aloittamaan elämän kotioloissa. Yangia onni potkaisi, sillä tyttö pääsi Saksaan kotihoitoon ja etsii sieltä sitä omaa kotiaan. Onnellista elämää ihanalle Yangille, jonka tassunjälkjet ovat ikuisesti painautuneet sydämeen <3

10.08.2017
Yang asustelee edelleen Onevetin hoitolan tiloissa. Neiti painelee vapaana pitkin hoitolan pihaa ja tiloja. Yang tulee toimeen oikeastaan kaikkien kanssa, leikkii muiden koirien kanssa ja seurailee ihmisiä. Tilaisuuden tullen tulee syliin ja kellahtaa selälleen rapsuteltavaksi nauttimaan. Yang elää melko huoletonta elämää, juoksee ja pomppii ympäriinsä. Ns. kipeä jalka ei näy neidin liikkeissä ja menemisissä mitenkään. Onevetissä heinäkuussa vierailleet aktiivimme kuvailivat neitiä seuraavin sanoin:” täydellinen pieni koira.”

01.06.2017
Aktiivimme tapasivat taas Yangin toukokuun alkupuolella Romanian reissullaan. Tämä kultakimpale odottelee edelleen omaa kotiaan. Yang jolkottelee vapaana Onevetin hoitolassa. Aktiiviemme kertomaa: “Yang on ystävällinen ja rauhallinen, sellainen helpon ja tasapainoisen oloinen koira. Kulkee koko päivän vieraiden mukana tekemättä sen kummemmin numeroa itsestään, mutta aina, kun istuutuu tai kyykistyy, Yang ilmestyy jostain ja kohta huomaa rapsuttelevansa sitä. Ihmisen koira.”

Yangin liikuskelee ihan tavallisesti, jalkojen vaiva ei näy neidin touhuissa mitenkään. Joko kohta olisi tämän neidin vuoro päästä omaan kotiinsa?

24.03.2017
Aktiivimme tapasivat myös Yang neidin maaliskuus Romanian matkallaan ja kuvailevat neitiä edelleen sanoilla: ” Oma täydellinen itsensä.” Yang hääräilee mukana kaikessa mitä tapahtuu ympärillään tapahtuu. Neiti elää tarhalla sisähuoneessa, missä hänellä on patterin alla oma patja. Ihmisiä kohtaan Yang on todella kiltti ja ihmisrakas, neitiä saa väännellä ja käännellä miten haluaa. Kissoille ei sano mitään, mutta muita koiria Yang jonkin verran dominoi ja komentaa. Yang kuvittelee siis olevansa suurikin bossi, vaikka todellisuudessa edes pieni pentu ei ottanut Yangin komentelua tosissaan. Jalat eivät edelleenkään vaivaa Yangia mitenkään arkitouhuissa.

16.02.2017
Aktiivimme tapasivat Yangin Romanian matkallaan tammikuun lopulla.  Yang on ihana ja leikkisä pikkukoira. Neiti kulkee vapaana pihalla, seuraa kaikkia eikä tunnu pelkäävän mitään. Käy kaikkien koirien luona ja leikkii esim. Achillen kanssa. Yang antaa ottaa syliin, ei väistä, eikä jännitä. Itsevarma Napoleon! Yangin leikatut polvet tekevät neidin liikkeestä välillä vähän hassun näköistä, mutta ainakaan tällä hetkellä jalat eivät oireile mitenkään. Jalat eivät Yangia hidasta, neiti pääsee silti juoksemaan lujaa. Yang tepastelee ylpeänä herkkujen kanssa ympäriinsä ja jemmailee niitä pihalle.

16.12.2016
Päivitystä Yangin tilanteeseen. Yang varattiin jo kertaalleen omaan kotiinsa, mutta lääkärintarkastuksen yhteydessä neidillä todettiin patella luksaatiot molemmissa polvissa, jotka operoitiin. Leikkaus meni hyvin mutta polvet tuntuivat edelleen vähän löysiltä joten ne leikattiin uudelleen. Pian kävi selväksi etteivät polvet edelleenkään olleet ihan priima kunnossa ja polvet operoitiin kolmannen kerran.

Yang on aktiivinen ja liikkuvainen pieni koira, eikä polvien vammat näy lainkaan ulospäin. Yang siirretään kuitenkin nyt erityisadotioon siitä syystä, että polvien vammat ovat tiedossa ja Yangin polvia saatetaan joutua operoimaan vielä tulevaisuudessa esimerkiksi uuden kodin toimesta. Oikealla ruokavaliolla, painon tarkkailulla ja nivelille tarkoitetuilla lisäravinteilla on Yangin tapauksessa suuri rooli, joka tulevan kodin tulisi ottaa huomioon. Polvien suhteen ei voida sanoa mitään varmaa, saattaa olla että pysyvät suht oireettomina, parhaimmillaan koiran loppuelämän ajan, mutta samalla uuden kodin on tiedostettava riski että edessä saattaa vielä joskus olla suhteellisen hintavakin leikkaus.

21.01.2016
Herttainen pieni tyttökoira nimeltään Yang on yhtenä onnekkaana pelastettu kunnallisesta tarhalta. Nyt tämä kaunis tyttö odottaa sitä oikeaa kotiaan Onevetin koirahoitolassa Bukarestin kaupungissa.

Luonteeltaan Yang on todella ystävällinen ja lempeä. Leikkisä ja iloinen Yang tykkää kaikista, niin ihmisistä kuin toisista koirista. Ihmisen sylissä Yang suorastaan nauttii olostaan ja neiti antaakin tutkia itseään todella hienosti, esimerkiksi hammastarkastus sujuu oikein mallikkaasti.

Painoa valloittavalla Yangilla on arvion mukaan noin 7 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm.

 

 

 

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Yang saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yang on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yangin yhteyshenkilö on  Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.