Päivitetty 25.10.2019

Kotia etsivä koira: YASMINA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
25.10.2019
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, kissoja sekä sika, joista kaikista huolta pitää suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera.

Kaunis sinisilmäinen Yasmina päätyi tarhalle bukarestilaiselta rakennustyömaalta, jossa Yasmina ehti elellä puolisen vuotta. Se oli ilmaantunut sinne eräänä hyisen kylmänä aamuna eksyneen oloisena harhailemaan. Rakennustyömaalla työskentelevät ystävälliset ihmiset alkoivat pitää huolta Yasminasta, järjestivät sille kuivan nukkumapaikan ja ruokaa, toivoen että joku tulisi sitä jossain vaiheessa etsimään, Kukaan ei kuitenkaan tullut. Lopulta työmaatontti myytiin ja Yasminalle piti löytää jokin muu paikka. Niin Yasmina päätyi Carpeen.

Carpessa Yasmina on osoittautunut riemastuttavaksi tyypiksi. Se on iloinen, reipas ja energinen koira, joka nauttii siitä että sen elämässä on sisältöä. Yasmina on ihmisten suhteen sosiaalinen ja suhtautuu hyvin avoimesti ja ystävällisesti ihmisiin. Uroskoirien kanssa Yasmina tulee toimeen, mutta sillä on tapana olla hieman tarkka resursseistaan muiden koirien seurassa. Tarhalla Yasmina asustelee yksin omassa häkissään, mutta sillä ei ole minkäänlaisia ongelmia naapurihäkeissä elävien koirien kanssa. Tarhalla Yasmina ei ole hauku.

Yasmina on noin 60 cm korkea ja painaa 37 kiloa. Koska Yasmina on kookas ja energinen koira, sen tulevalla kodilla on hyvä olla ennestään jonkinlaista koirakokemusta. Energisyytensä vuoksi Yasmina tuskin soveltuu sohvaperunaksi, vaan se kaipaa kotia, jossa ollaan valmiita panostamaan yhteiseen puuhasteluun ja aktivointiin.

Päivitykset
25.10.2019
Yasmina pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt omaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Yasmina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yasmina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa