Päivitetty 12.06.2021

Kodin saanut koira: YASMINA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
8.5.2021


Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera.

Kaunis sinisilmäinen Yasmina päätyi tarhalle bukarestilaiselta rakennustyömaalta, jossa Yasmina ehti elellä puolisen vuotta. Se oli ilmaantunut sinne eräänä hyisen kylmänä aamuna eksyneen oloisena harhailemaan. Rakennustyömaalla työskentelevät ystävälliset ihmiset alkoivat pitää huolta Yasminasta, järjestivät sille kuivan nukkumapaikan ja ruokaa, toivoen että joku tulisi sitä jossain vaiheessa etsimään, Kukaan ei kuitenkaan tullut. Lopulta työmaatontti myytiin ja Yasminalle piti löytää jokin muu paikka. Niin Yasmina päätyi Carpeen.

Carpessa Yasmina on osoittautunut riemastuttavaksi tyypiksi. Se on iloinen, reipas ja energinen koira, joka nauttii siitä että sen elämässä on sisältöä. Yasmina on ihmisten suhteen sosiaalinen ja suhtautuu hyvin avoimesti ja ystävällisesti ihmisiin. Myös käsittely onnistuu vaivatta. Uroskoirien kanssa Yasmina tulee toimeen, mutta sillä on tapana olla  tarkka resursseistaan muiden koirien seurassa. Tarhalla Yasmina asustelee yksin omassa häkissään, mutta sillä ei ole minkäänlaisia ongelmia naapurihäkeissä elävien koirien kanssa. Tarhalla Yasmina ei ole hauku.

Yasmina on noin 60 cm korkea ja painaa 37 kiloa. Energisyytensä vuoksi Yasmina tuskin soveltuu pelkäksi sohvaperunaksi, vaikka sohvalla löhöilykin varmasti kelpaa, vaan se kaipaa kotia, jossa ollaan valmiita panostamaan yhteiseen puuhasteluun ja aktivointiin. Yasmina etsii ensisijaisesti sellaista kotia, jossa se on ainoa koira, mutta kaveriksi voidaan harkita myös sosiaalista uroskoiraa.

Päivitykset

8.6.2021

Yasminalla osui tähdet kohdilleen ja hän pääsi uuteen kotiin viettämään ansaittua lokoisaa, rakastettua koiranelämää.

8.5.2021

Yasmina saapui takaisin etsimään ikiomaa kotia.

Yasminasta luovuttiin eroahdistuksen vuoksi, kuitenkaan kotihoidossa Yasmina on ottanut yksinolot tyynesti nukkuen. Hän on kotihoitajan mukaan hauska, iloinen, rento ja uskomattoman kaunis. Yasmina on nyt lievällä kuntokuurilla ja nousee portaat 7. kerrokseen ketterästi.

 

16.1.2021

Yasmina saapui ikiomaan kotiin!


10.11.2020
Onnenpäivä! Oma perhe huomasi Yasminan ja Yasmina on nyt varattu. Koti odottelee Suomessa, toivottavasti Yasmina pääsee oman kodin lämpöön vielä ennen joulua.

21.8.2020
Yasmina, voi ihana, kultainen Yasmina! Saimme Yasminasta ilahduttavia kuva- ja videoterveisiä. Jostain kumman syystä vielä kukaan ei ole ollut valmis tarjoamaan tälle lumoavan kauniille timantille kotia, miksi ei, sitä voimme vain arvailla. Kaunis, kiltti, ihmisläheinen, mutkattoman oloinen ja kertakaikkisen upea Yasmina olisi kovasti jo valmis omaan kotiin. Missä olet, Yasminan oma ihminen? Lisätty video ja kuvia.

17.12.2019
Tapasimme kauniin Yasminan joulukuussa, Lucianpäivään osuneella vierailullamme Carpen tarhalla. Upea sinisilmäinen kaunotar on päässyt tarhalla hieman paisumaan, painoa on ihan liikaa. Reipas Yasmina ottaa vieraat vastaan ystävällisesti, mutta on selvästi kiinnostuneempi tutuista Veerasta ja Carmenista. Herkut maistuvat ja niitä vinhasti ahmiessaan Yasmina vetää ilmeisesti herkun väärään kurkkuun ja alkaa köhiä ja yskiä. Tilanne menee ohi, mutta Yasmina jää hieman hämilleen, eikä tahdo enää palautua loppuvierailumme aikana vaan jää vaisuhkoksi ja pitää korvia luimussa. Namit kuitenkin maistuvat uudelleen

Veera kertoo, että Yasmina oli käynyt eläinlääkärillä, ja tämä oli arvioinut Yasminan iäksi 7 – 8  vuotta. Yasminan hampaat ovat kuitenkin niin hyvässä kunnossa, että arvio tuntuu olevan vähän yläkanttiin. Veera kertoo myös, että hän on käynyt Yasminan kanssa lenkeillä ja Yasmina osaa kulkea kauniisti hihnassa.

Lisätty muutama kuva Yasminasta.

25.10.2019
Yasmina pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt omaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Yasmina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yasmina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.