Päivitetty 10.11.2020

Kodin saanut koira: BILLY MONDAY


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

1.2.2020
Anda Popescu on romanialainen eläinsuojelija, joka työskentelee eläintenhoitajana. Hän luotsaa Happy Dogs Moreni -yhdistystä, joka perustettiin vuonna 2004 järjestämään sterilointikampanjoita, jotka jatkuvat menestyksekkäästi edelleen. Vuodesta 2012 yhdistyksellä on ollut tarha löytökoirille Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Romanian pääkaupungista Bukarestista. Täysin lahjoitusvaroilla toimiva Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain hyvin siisti ja hyvin hoidettu. Siellä on tällä hetkellä noin 100 koiraa, mikä on varsin maltillinen määrä. Andalle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Moreni kärsii monen muun romanialaisen pikkukaupungin tavoin työttömyydestä ja poismuutosta. Monet kaupunkilaiset ovatkin muuttaneet ulkomaille töihin. Kodittomia koiria kaupungissa on noin 200-400.

Billy Monday on viettänyt Happy Dogs Morenin tarhalla nyt yli vuoden päivät. Billyn elämän alkuvaiheista ei ole tarkkaa tietoa, mutta se on jo nuorena koirana päätynyt romanialaiselle kunnalliselle tarhalle. Paikallinen mies on sitten päättänyt adoptoida Billy Mondayn kunnalliselta tarhalta ja vienyt Billy Mondayn luokseen. Tämä ei kuitenkaan ole ollut onnenpotku Billy Mondaylle, koska mies on pitänyt Billy Mondayta kahlittuna patteriin ja se on joutunut elämään mm. omien jätöksiensä keskellä. Naapurien mukaan Billy Monday on miehen luona ollessaan ulvonut paljon, joka ei olosuhteet huomioon ottaen ole ihme. Billy Mondayn adoptoinut mies on kuitenkin menehtynyt, jolloin Anda Popescu ja Andan ystävä Marilena ovat hakeneet koiran tarhalle.

Billy Mondayta ei paljon menneisyys paina. Aktiivimme tapasivat Billy Mondayn tarhalla tammikuussa 2020 ja Billy Monday tervehti heitä ylitsevuotavalla ystävällisyydellä ja hellyydellä. Billy Monday pääsi tervehtimään aktiivejamme vapaana tarhan pihalla ja se tuli syliin halailemaan ja pussailemaan ihmistä. Se nauttii halailusta hetken, kunnes saa pienen hepulin ja kiilaa kovaa vauhtia puuhastelemaan tarhan pihalle. Omaan häkkiinsä se palaa vapaaehtoisesti ulkoilutauon jälkeen. Billy Monday on aktiivinen koira, joka selkeästi tylsistyy omassa häkissään ja aktiiviemme ohittaessa Billy Mondayn häkin se hyppiikin tasajalkaa todella korkeita hyppyjä. Billy Monday on iloinen koira, josta varmasti saa vauhdikasta ulkoiluseuraa ja kainalossa köllöttelijän iltaisin. Billy Monday tulee tarhalla hyvin toimeen narttukoirien kanssa ja Anda kertoo, että Tofy on Billy Mondayn luottoystävä.

Billy Mondaylla on korkeutta noin 50 cm ja se painaa arviolta 30 kg.

Päivitykset

10.11.2020

Billy Monday löysi kodin Englannista.

1.2.2020
Billy Monday aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Billy Monday saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Billy Monday on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Billy Mondayn rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa