Päivitetty 26.12.2016

Kodin saanut koira: YOONA (nyk. Jekku)


Syntymäaika: 08/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei steriloitu

 

 

18.11.2016
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan. Yksi näistä hylätyistä on 3 kuukautinen Yoona, joka jakaa häkkinsä 7 muun saman kohtalon kokoneen pennun kanssa.

Yoona on luonteeltaan ihana ja sympaattinen pikkuinen. Aktiivien keskuudessa ristimme Yoonan ”masueläimeksi”, sillä Yoonalla on aivan mahtava pullukka vauvamaha, niin kuin kuvista näkyy. Sylissä ollessaan iloisen ja touhukkaan Yoonan olemus muuttui hieman raasuksi. Yoona ei ole arka, mutta jännitti vieraan ihmisen sylissä oloa ja meni hieman jäihin. Yoona antoi kuitenkin kauniisti käsitellä itseään ja tehdä kaikki tarpeelliset tarkastukset.

Yoona tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen. Se leikkii ja riehuu mielellään muiden pentujen kanssa ja osallistuu yhteiseen touhuiluun. Näistä pennuista se on kuitenkin rauhallisemmasta ja ujoimmasta päästä. Normaalin pennun tapaan Yoona on kiinnostunut kaikesta uudesta ja seuraileekin silmät suurina häkin tapahtumia.

Yoona tulee aikuisena olemaan arvion mukaan keskikokoinen.

01.12.2016
Pieni masueläin Yoona sai kuulla tänään elämänsä parhaimman uutisen <3 Se ollaan varattu omaan loppuelämän kotiinsa!

26.12.2016
Yoona sai tänä vuonna parhaimman mahdollisen joululahjan: oman kodin. Yoona lensi Suomeen 21.12 ja sen uudeksi nimeksi tuli Jekku. Onnea Jekulle ja perheelle <3

—————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Yoona tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Yoona saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yoona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.