Päivitetty 04.01.2018

Kotia etsivä koira: VEETU (Vinttaripentue)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei kastroitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Veetun adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Veetu on valloittava pentu. Se pyöriskelee tilanteissa muiden mukana ja kun mitään erikoisempaa ei tapahdu, se laittoi lattialle makailemaan ja seurailemaan tilnnetta. Edes uusi tila ja liukas lattia eivät jännittäneet Veetua, vaan se otti tilanteen kuin tilanteen erittäin kylmäpäisellä tavalla. Uusia ihmisiä kohtaan Veetu vaikutti alussa hieman ujohkolta, mutta reipastui todella nopeasti. Veetusta kasvaa vielä fiksu ja filmaattinen mies!

Saalisviettinsä vuoksi Veetua ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Vinttari pennut tulevat aikuisena olemaan noin 50-60cm korkeita.

Veetu ei hauku ollenkaan.

Nykytilanne

04.01.2018
Marraskuussa aktiivimme tapasivat jälleen ihanan Vinttaripentueen. Pentueen jäsenet ovat varttuneet jo aikuisikään ja jatkavat kodin etsintää aikuisten koirien kategoriasta.

Ujo ja suloinen Veetu odotti taas kärsivällisesti aktiiveitamme. Aluksi poikaa ujostutti kovasti ja makaili häkkinsä takaseinälle. Kun pojalle juttelee kauempaa, alkaa sen häntä heilua vienosti ja se kuuntelee puhujaa pää kallellaan. Tämän jälkeen Veetu uskaltaakin jo varovasti lähestyä ja tulla haistelemaan vieraita. Saapa poikaa tällöin hieman rapsutellakkin. Odotettavissa onkin siis nopeaa reipastumista pojan kotiin päästyä. Aktiiviltamme saadun hanskan kansssa Veetulla oli aivan super hauskaa! Veetu oletettavasti onkin todella leikkisiä ja arvostaisi sitä, jos tulevassa kodissa olisi tarjolla monia kivoja leluja.

15.10.2017
Tapasimme Veetun syyskuun reissullamme. Poika oli siirtynyt asuttamaan yhtä ulkohäkeistä veljensä Velmun kanssa. Veetu oli ottanut ison harppauksen parempaan menneen puolen vuoden aikana. Siirtyminen ulkohäkkiin omaan rauhaan ja reipas veli ovat varmasti edesauttaneet tätä. Veetu otti meidät vastaan edelleen ehkä hieman ujoillen, mutta todella reippaasti ja avoimesti. Pojat pääsivät vierailumme aikana leikkimään huivilla ja se jos mikä oli mahtava juttu. Tarha on äärimmäisen virikkeetön ympäristö ja pojat selvästi kaipaavat jotain puuhastelua. Monet vinttaripentueen jäsenet olivat hyvin stressaantuneita, mutta Veetu näytti voivan yllättävän hyvin. Sisaruksilla stressin aiheuttamaa painonlaskua ei ollut havaittavissa Veetun kohdalla oikeastaan ollenkaan. Veetu yllätti meidät äärimmäisen positiivisella tavalla.

02.08.2017
Heinäkuisella reissulla Veetun tapaaminen jäi valitettavasti äärimmäisen lyhyeksi. Heti tutustelun alkuun Veetun kyljessä huomattiin isohko haava. Veetu vaikutti edelleen ujohkolta ja hieman vetäytyvältä, mutta haavan kipuilu varmasti vaikutti pojan koko olemukseen. Veetu vietiin hoidettavaksi ja toivomme tapaavamme Veetun paremmassa kunnossa syyskuisella reissullamme.

11.06.2017
Toukokuisella matkallaan aktiivimme tapasivat myös suloisen Veetun. Veetu odottelee edelleen malttamattomana kotiaan 9 muun sisaruksensa kanssa. Veetu tulee hyvin toimeen sisarustensa kuin myös muiden koirien kanssa. Veetu vaikuttaa edelleen rauhalliselta ja tasapainoiselta pojalta, jolla olisi paljon annettavaa ja opittavaa. Vieraita ihmisiä Veetu edelleen hieman ujostelee. Jos Veetua yrittää lähestyä suoraan ja oma-aloitteisesti, niin poika väistää. Veetu kuitenkin tulee ihmisen luokse, kunhan saa tehdä sen omalla tavallaan ja omaan tahtiinsa. Ujon ulkokuoren alla on kuitenkin mitä ystävällisin poika, joka varmasti tulee kiintymään tiukasti omaan perheeseensä.

——————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Veetu saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Veetu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Veetu tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.