Päivitetty 20.05.2019

Kodin saanut koira: ABIGAIL


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
6.1.2019

Kaunis vanha saksanpaimenkoiranarttu Abigail tuli Kulkureille tutuksi elokuussa 2018, kun aktiiviemme ollessa vierailulla One Rescue Associationin Cosoban tarhalla, sen portille hylättiin koira. Niin tapahtuu harva se päivä. Tuona päivänä koira oli Abigail ja koiran kunto sellainen, että se tuskin on montaa hyvää päivää elämässään nähnyt. Abigailin karva oli paikoin kokonaan lähtenyt, paikoin sen iho paistoi kylkiluiden päälle. Se oli niin laiha, että sen lonkkaluut erotti silmällä kaukaa. Sen kynnet olivat useiden senttien pituiset ja tuntui kuin se olisi hädin tuskin jaksanut kannatella päätään, joka tuntui suhteettoman isolta näivettyneeseen loppuvartaloon nähden.

Kaikesta huolimatta Abigailiksi ristitty hylätty koira oli äärimmäisen ystävällinen. Ei se paljoa jaksanut reagoida mihinkään, ei hurjaan haukkumiseen tai vieraisiin ihmisiin ympärillään. Kiltisti se avasi suunsa kun eläinlääkäri Adina antoi sille välittämästi ensimmäisen matolääkkeen ja sitten Abigail talutettiin horjuvana varjona uuteen yksiöönsä, tarhan häkkiin, missä sen uuden elämän ensimmäinen päivä alkoi.

Tuosta elokuisesta päivästä on nyt kulunut kolmisen kuukautta. Olemme matkan varrella tavanneet Abigailin useasti ja joka kerta kuulumiset ovat olleet samanlaisia. Abigail toipuu hitaasti, mutta varmasti ja luonne on yhtä täydellisen kultainen edelleen. Abigail tutustuu vieraisiin ihmisiin avoimesti ja luottavaisesti ja se nauttii läheisyydestä, ihmisen huomiosta ja rapsutuksista. Tällä hetkellä Abigail viettää päivänsä vapaana tarhan pihalla useiden muiden koirien kanssa, eikä sillä tunnu herkästi tulevan mitään ongelmaa niin urosten kuin toisten narttujenkaan kanssa. Abigail vaikuttaisi nauttivan vanhemman nartun arvostusta esimerkiksi tarhalla muuten resursseistaan tarkan nuoremman nartun taholta. Abigail ei hötkyile, hauku turhia eikä hössötä, mutta on utelias ja halukas osallistumaan ja olemaan mukana toiminnassa.

Abigailin on nyt aika siirtyä eteenpäin elämässään, siihen viimeiseen ja toivoaksemme onnellisimpaan vaiheeseen, kotikoiraksi, rakastetuksi perheenjäseneksi, vanhaksi koiraksi, josta pidetään huolta.

Abigail on arviolta kymmenen vuoden tienoilla oleva steriloitu narttu. Korkeutta sillä on noin 60 cm ja painoa reilut 20 kiloa. Abigail on edelleen hyvin hoikassa kunnossa ja täysin lihakseton.

Abigail etsii ehdottoman sitounutta kotia, jossa on resursseja panostaa sen lopun elämän hyvinvointiin, on aikaa sitten jäljellä vuosia tai vähemmän. Tulevassa kodissa voi olla tasapainoista koiraseuraa, tai sitten Abigail voi olla ainoanakin koirana.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

20.5.2019
Abigail, eli Abby, saapui omaan kotiinsa 11.5.2019. Onnellista loppuelämää mummo-kulta!

5.2.2019
Abigail on varattu omaan kotiin <3

29.1.2019
Hieman sydäntä särkevä video Abigailista ulkoilemassa jäisellä tarhan pihalla väistellen nuoria ja iloisia koiria, lisätty profiiliin. Abigailin paikka olisi omassa, rauhallisessa kodissa, nauttimassa kaikesta siitä, mistä se on koko elämänsä ajan jäänyt vaille. Videolta voi myös taas ihastella Abigailin selkeästi erinomaista koirakieltä isossa ja rauhattomassakin laumassa.

6.1.2019
Uusi vuosi on alkanut, Abigailin elämä on ennallaan. Se tuntuu tointuvan hitaasti mutta varmasti koko ajan. Lisätty tuore video Abigailista koiralauman keskellä.

16.12.2018
Abigail aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Abigail saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Abigail on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.