Päivitetty 10.11.2015

Kodin saanut koira: ADY


3/2015

3/2015

 

ADY

* n. 2v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

25.4.2015
Eläimiä hylätään Romaniassa tuon tuosta ja kodittomia, kadulla eläviä koiria on lukematon määrä. Koirien kohtelu ja huolenpito on usein huonoa ja jopa väkivaltaista ja eläinsuojelijat kohtaavat usein hyvin kurjassa kunnossa olevia eläimiä, joiden pelastaminen ja kunnon kohottaminen on raskasta ja resursseja vievää työtä. Asociatia Suflete Dragin Anda Murgu on usein ottanut hoiviinsa naapurustonsa kaltoinkohdeltuja koiria jotka ovat kiinnittäneet hänen huomionsa joko vammojensa tai muuten huonon kuntonsa takia.

Toisin kävi Adyn kanssa. Ady on luultavasti puhdasrotuinen kultainen noutaja, nuori ja aktiivinen uros, joka on täynnä elämän iloa ja energiaa. Ady on elämänsä kunnossa, suuri ja vahva, turkkikin kiiltää ja lihaa on tarpeeksi luiden päällä. Miten Ady päätyikään noin kuusi viikkoa sitten Anda Murgun hoiviin Frumusaniin, Andan omaan kotiin, joka yleensä on täynnä erityishoitoa vaativia koiria, pentuja tai vanhuksia? Adyn omistaja tuli Andan luokse ja pyysi tätä ostamaan Adyn, koska hänellä ei ollut enää varaa ruokkia sitä. Ady on hyvin luottavainen ja sosiaalinen ihmiselle, joten sillä ei voi olla niistä kovin huonoja kokemuksia tai traumoja ihmisistä. Muiden koirienkin kanssa Ady tulee oikein loistavasti toimeen, vaikka ruokaansa saattaa välillä puolustaakin. Leikkisyys ja kaikessa mukana oleminen ei kuitenkaan sisällä turhaa räksyttämistä, joten Adyn kanssa voisi asua ihmisten ilmoillakin. Aktiivisen ja sporttisen perheen Ady kuitenkin tarvitsee, sillä intoa ja energiaa todellakin riittää, tällä hetkellä Ady purkaa sitä nylkyttämällä ihmistä. Voisi kuvitella Adyn sopivan vaikka harrastuskoiraksi, mikäli uusi perhe olisi sellaisesta kiinnostunut.

Kooltaan Ady on Romanian mittapuun mukaan suuri, n. 60-65cm/35-40kg.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ady saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ady on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

08.05.2015

ADY on nyt varattu omaan kotiinsa Suomeen.

07.11.2015

ADY saapui vihdoinkin omaan kotiinsa Suomeen.

Varaajana toimii Jenni Huuskonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.