Päivitetty 08.11.2023

Kodin saanut koira: AIRI


Syntymäaika: 9/2022
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba)
Steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

22.9.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Airi on löytynyt heinäkuun lopussa,  Magurele -nimisen kylän laidalta Ilfovin piirikunnasta, parin kylän päässä Ioanan kotoa. Ioanan mies löysi neitosen ja otti tämän kyytiinsä ja heidän hoiviinsa.  Airi asuu sisäpihan lähtövalmisteluihin tarkoitetuissa kaakelikopissa yhdessä uuden, “Corcodel” nimisen pennun kanssa. Tulevat hyvin toimeen Cordodelin kanssa, sillä cordodel on monen pennun tapaan alistuva ja pehmeä koiran alku. Ulkona neiti viettää aikaa myös aikuisten koirien kanssa, niin urosten kuin narttujen, pienien ja isojen kanssa ja nämä ovat Airin mielestä ihan ok. Koirat ulkoilevat kerran viikossa sunnuntaisin ja mikäli hoitajilla on mahdollisuutta, niin satunnaisesti myös muulloin.

Ulkona vapaana ollessaan neitonen tykkää ensisijaisesti puuhata ja nuuskia omiaan eikä keskittyä muiden koirien kanssa seurusteluun, mutta muiden kutsuessa leikkiin saattaa se innostua juoksemaan yhdessä muiden kanssa. Airi vaikuttaakin itsenäiseltä oman polun kulkijalta. Suloinen neitonen on sosiaalinen, avoin ja luottavainen pienen koiran alku. Neitonen tykkää selkeästi enemmän ihmisistä, joihin on ehtinyt jo kiintyä, mutta tulee epäröimättä ja reippaasti vieraankin luokse ja jopa kiipee syliin asti moikkamaan. Suloista neitosta saakin vieraampikin ihminen koskea miten vain. Airi onkin kaiken kaikkiaan mutkattoman oloinen ja mukava persoona.

Airi etsii sitoutunutta perhettä, jossa voisi olla koirakavereita, mutta voisi nauttia elämästä yhtälailla ainoana koiranakin. Vaikka on se on tarhalla suhteellisen reipas, niin käytös voi muuttua kotona suurestikin. Huomioithan, että Airilla ei ole mitään kokemusta kotikoiran elämästä, sisäsiisteydestä, hihnakävelystä tai ihmisten kanssa sisätiloissa elämisestä. Se tulee tarvitsemaan paljon kärsivällisyyttä, aikaa, ymmärrystä ja tukea kohti tasapainoisen kotikoiran elämää. Neitosella on kokoa noin 35cm ja painoa 6kg.

Päivitykset 

8.11.2023

Airi on aloittanut uuden elämän Suomessa rakastettuna perheenjäsenenä! Niin paljon ihania yhteisiä vuosia Airille perheineen. <3

21.10.2023 

Airilla kävi onnenpotku ja se on nyt varattu ihka omaan kotiin Suomeen, jossa perhe jo paljon Airia odottaa. Paljon onnea perhe ja Airi!

22.9.2023

Ihastuttavalla Airilla kävi onnenpotku ja se tallusteli kulkureiden adoptio-ohjelmaan odottamaan omaa kotiaan.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Airi saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi neitonen on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.