Päivitetty 14.03.2021

Kodin saanut koira: AKANA (nyk. Aiana)


Syntymäaika: 05/2020
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei sterilioitu

 

Akana on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä siitä oteta enempää kyselyitä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 29.1.2021)

Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Romaniassa hylätään koiria mitä erilaisemmista syistä. Akana sekä hänen siskolle Aleva kävi myös näin. Siskokset löydettiin hylättynä tien viereisestä kun olivat noin 2kk. Syytä hylkäämiselle ei ole tiedossa.

Suloisen Akanan mielestä ei ole mitään parempaa maailmassa kun ihmiset. Pikku tyttöinen on utelias sekä erittäin leikkisä muiden koirien kanssa. Akana muistuttaa välillä ihmisiä olemassaolostaan haukkumalla heidän peräänsä. Akana on siskoaan Alevaa hieman rohkeampi ja uteliaampi. Akana on myös pehmeämpää Alevaa vahvaluonteisempi.

Akana varmasti hyötyisi reippaasta koirakaverista, koska tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa. Tärkeintä kuitenkin on löytää Akanalle oma koti, jossa ollaan valmiita tukemaan tytön rohkaistumista ja kasvua lempeydellä ja koiralähtöisin menetelmin.

Akana on nyt noin 8kk iässä n. 40cm ja painaa 12 kg.

Päivitykset

14.3.2021

Akana saapui  Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Aiana. Onnea Aiana tulevaan elämääsi!

29.1.2021
Ihastuttava Akana varattiin omaan kotiin!

15.1.2021
Akana tulee mukaan etsimään omaa kotiaan Kulkurien adoptiohjelmaan.

________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Akana saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Akana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elina Ruuhinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.