Päivitetty 20.02.2021

Kodin saanut koira: ALEVA (nyk. Tinja)


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Alevalle on tullut useampia hyviä kotiehdokkaita, joten siitä ei oteta enää enempää kyselyitä vastaan! Kiitos kaikille kiinnostuneille.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.2.2021
Romanian eläinsuojelullinen tilanne on lohduton ja kodittomia eläimiä on käsittämättömän suuri määrä. Koiria hylätään kaduille jatkuvasti ja lukemattomia pentuja syntyy jo olemassa olevista koirapopulaatioista. Joskus pennut ja aikuiset koirat päätyvät onnekseen hyväntahtoisen eläinsuojelijan ylläpitämälle koiratarhalle. Yksi tällaisista tarhoista on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Romaniassa hylätään koiria mitä erilaisimmista syistä. Alevalle sekä hänen siskolle Akanalle kävi myös näin. Siskokset löydettiin hylättynä tien viereisestä kun he olivat noin 2kk ikäisiä. Syytä hylkäämiselle ei ole tiedossa. Aleva on hieman ujo uusien ihmisten seurassa, mutta tuttujen ihmisten kanssa leikkisä. Toisia koiria kohtaan hän on ennemmin hieman alistuvainen kuin päsmäröivä. Kun Alevaa jännittää, pujahtaa hän koppinsa suojiin turvaan. Aleva haukkuu tarhalla joissain tilanteissa, kuten jos ihminen kulkee toisen koiran kanssa siskosten häkin ohitse.

Aleva etsii kotia, jossa osataan antaa hänelle kärsivällisyyttä ja aikaa kotiutumisen tiellä. Kodin tulee ymmärtää, että alussa tyttönen voi olla hyvinkin ujo ja jännittävä. Kotikoiran elämä on vierasta ja asiat tulee opetella pikkuhiljaa, positiivisin menetelmin. Lempeä ja tasapainoinen koirakaveri voisi olla Alevalle hyödyksi kotiutumisessa.

Aleva on noin 40 cm korkea ja painaa noin 12 kg. Tyttö on hieman pyöreässä kunnossa tällä hetkellä, mikä varmasti korjaantuu kotona itsekseen runsaammaan liikkumisen ja laadukkaamman ruuan myötä.

Päivitykset

15.2.2021
Pikkuruinen Aleva matkusti Suomeen ja omaan kotiinsa 13.2. <3 Yhteiselo uuden perheen ja koirakaverin kanssa on alkanut hienosti.

4.2.2021
Aleva on tänään varattu omaan loppuelämän kotiinsa <3 Onneksi olkoon koko perheelle!

19.1.2021
Pieni Aleva aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Aleva saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aleva on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.