Päivitetty 10.10.2020

Kodin saanut koira: ALEGRIA


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 26.12.19)
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Alegria on asunut Mihailestin kunnallisella tarhalla noin kaksi vuotta. Ioana toi Alegrian Cosoban tarhalle  helmikuussa 2019. Alegria asuu tällä hetkellä aran koiran kanssa yhdessä.

Alegria on kiinnostunut vierailevista ihmisistä, mutta on kuitenkin hieman epävarma vieraiden ihmisten läheisyydessä. Alegria on herkän oloinen ja rauhallinen koira. Alegria voisi hyötyä omassa kodissa rauhallisesta ja ystävällisestä koirakaverista. Vierailun aikana kiltti uros tuli Alegrian häkin ulkopuolelle, eikä Alegria reagoinut tähän. Tämä kaunis tyttönen tuli hakemaan uteliaana nameja vierailijoiden kädestä ja myös reagoi positiivisesti iloiseen ääneen. Alegrian ei kuultu haukkuvan, joten se voisi sopia myös kerrostaloon.  Alegrialla on takakannukset, jotka tulee ehkä poistaa, koska ne ovat melko pitkät.

Alegria on noin 50 cm/25 kg. Tytön olisi hyvä pudottaa painoaan ainakin muutamia kiloja.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
10.10.2020
Alegria on tänään matkustanut Suomeen omaan kotiin.

9.8.2020
Tämä päivä on hyvä päivä. Ihastuttava Alegria on varattu tänään omaan kotiin, jonne häntä jo kovasti odotetaan.

17.1.2020
Lisätty video iloisesta Alegriasta.

26.12.2019
Vieraat ujostuttavat kaunista Alegriaa aluksi, mutta se on utelias ja tarkkailee tulijoita. Alegria tulee syömään maahan heitetyt herkut, mutta ei ota tällä kertaa aktiivien kädestä nameja. Alegria hiljalleen rohkaistuu myös haistelemaan vieraita tarkasti, mutta on koko ajan selkeästi hieman varovainen vierailijoiden ollessa paddockissa. Alegrian olisi tärkeää päästä tarhalta pian kotiin, koska tarhalla ihmiskontakteja on vähän. Missä on tämän rauhallisen ja ystävällisen tytön koti?

2.10.2019
Suloinen Alegria tervehtii vierailevia aktiiveja uteliaana, häntä heiluen verkkaiseen tahtiin. Alegria on selkeästi viime käynnistä reipastunut. Tyttönen hakee nameja vieraiden ihmisten kädestä, perääntyy vähän syömään namit, mutta palaa kuitenkin heti takaisin. Alegria on kovin kiinnostunut vierailijoista, käy haistelemassa namin antajan takaa ja sivulta päin. Vieraat jännittävät vielä vähän, mutta tämä kaunotar hoitaa tilanteen ottamalla tarvittaessa pienen tauon ja palaa taas takaisin ihmisen luokse. Vaikka Alegria väistää vielä hieman vieraiden kosketusta, hän rohkaistuu selvästi jo lyhyen vierailun aikana. Alegrian uteliaisuus tulee todennäköisesti auttamaan häntä sopeutumisessa uuteen ympäristöön, mutta tyttönen tulee tarvitsemaan tukea, turvaa, aikaa ja ymmärrystä perheeltään.

1.8.2019
Aktiivit tapaavat Alegrian heinäkuun matkallaan. Alegria on saanut kesän aikana lisää painoa ja onkin nyt melko tuhdissa kunnossa. Tämä kaunotar tulee ottamaan namit vieraan kädestä nopeasti ja antaa vierailijoiden koskettaa, vaikka koskettaminen vielä vähän jännää onkin. Tutun ihmisen, Ioanan kanssa, Alegria on selkeästi rennompi ja antaa Ioanan käsitellä hyvin. Alegria on hyväntuulinen ja positiivinen, kaunis koira, joka on  hyvin kiinnostunut ja utelias ihmisistä. Nämä ominaisuudet tulevat varmasti auttamaan häntä sopeutumisessa uuteen ympäristöön. Tulevan perheen on kuitenkin hyvä varautua siihen, että tyttö tulee uudessa ympäristössä vaatimaan aikaa ja ymmärrystä totutellessaan uuteen elämäänsä.

21.5.2019
Kaunis ja herkkä Alegria tuli mukaan Kulkureiden adoption-ohjelmaan.

_______________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alegria saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alegria on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Geplaatst door Ioana Bodea op Woensdag 15 januari 2020

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.