Päivitetty 19.02.2023

Kotia etsivä koira: ALORA


Syntymäaika: 2020-2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen
adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.2.2023

Romaniassa, Grădiştean kylässä, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja on Kulkurien pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koditonta koiraa kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Koiria päätyy Luizalle hänen tai kyläläisten löytäessä niitä lähialueelta pelloilta, metsistä tai teiden varsilta ja ne ovat yleensä entisiä omistettuja ja sittemmin hylättyjä koiria tai näiden jälkeläisiä. Luiza ja Stefan huolehtivat kahdestaan eläimistään ja lisäksi he pyrkivät toimimaan aina resurssiensa salliessa alueella kestävän eläinsuojelutyön parissa sterilointikampanjoita järjestäen, jotta jonain päivänä alueella olisi vähemmän kodittomia eläimiä.

Aloran tarina on hyvin tyypillinen Romanialaisen koiran tarina. Kun edelliset koirat tarhalta löytävät kodit, tulee aina uusi hylätty emo pentuineen tilalle. Niin myös Alora pentuineen päätyivät Luizan tarhalle langanlaihoina ja hylättyinä marraskuun lopulla. Alora asustelee tällä hetkellä pentujensa kanssa, Luizan ja Stefanin luona sisätiloissa ja ulkoilevat pihalla. Aloran pennut ovat BIAN (Tirriäiset), BILLE (Tirriäiset) ja BITA (Tirriäiset).
Vapaaehtoistyöntekijämme tapasivat Aloran helmikuun alussa tarhalla ja se on ensimmäinen kerta kun Alora tapaa tarhan ulkopuolisia ihmisiä. Alora ottaa vieraat ihmiset iloisesti vastaan ja vaikuttaakin että tyttö olisi suhteellisen tottunut ihmisiin. Ihmisen liikkeet eivät aiheuta ongelmia mutta käsittely on hieman jännittävää. Herkut ja rapsutukset Alora ottaa mielellään vastaan eikä haluaisi lähteä ihmisen luota pois. Alora vaikuttaa hellältä, lempeältä ja herkältä koiralta joka jättää muut koirat huomiotta. Aloran ei kuulla haukkuvan tarhalla.

Alora voisi sopia toisen reippaan koiran kaveriksi, joka opastaisi tottumatonta Aloraa kotikoiran elämään. Kaikkiin kotikoiran taitoihin tulee tutustuttaa rauhassa, aikaa antaen ja kärsivällisesti positiivisin keinoin ja koiran ehdoilla.

Aloralla on pieni alapurenta ja on kooltaan noin 35 cm korkea. Alora on edelleen hieman alipainoinen ja painaa tällä hetkellä noin 6,5 kg. Normaali painoarvio voisi olla noin 8kg. Iältään Alora on arviolta 2 vuotias.


Päivitykset
19.2.2023
Alora-kaunotar pompsahti adoptio-ohjelmaan ja aloitti oman kodin etsinnän!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alora saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alora on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii: Reetta Olli

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.