Kodin saanut koira: MIRANDA S (Sonian pennut, nyk. Vurco)

Syntymäaika: 4/2022
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.2.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Huhtikuussa 2022 Ioanan ystävä soitti hänelle ja pyysi apua Ioanan kotikylästä löytyneen pentueen kanssa. Ioana päätti auttaa ja otti emon sekä pennut hoiviinsa tarhalle. Syyskuussa 2022 Kulkurien aktiivit tapasivat pentueen tarhalla. Pentueen emo on arka ja piilottelee kopissa, eikä emoa ainakaan vielä oteta adoptio-ohjelmaan. Sen sijaan pennut Miranda S, Haiduc S, Hara ja Miran alkavat etsiä omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Syyskuussa 2022 tavatessa kaikki pennut ovat vieraisiin ihmisiin tottumattomia, mutta suhtautuvat kuitenkin vieraisiin hyvin kiinnostuneesti ja innostuneesti. Hännät vispaavat ja häkissä olon aikana pennut reipastuvat ja rohkaistuvat, kun tottuvat vieraisiin. Kaikki tulevat ihan vierelle, osa jopa hyppii vasten. Kaikki pennut syövät herkut käsistä tarjottuna. Miranda S on pennuista pörröisin ja sillä on myös tummaa karvaa. Miranda S on pentueesta rohkein, se tulee jo vierailun alusta saakka ihmisen koskettavaksi, nousee vasten ja on silminnähden ilahtunut vieraista ihmisistä. Tulee kuitenkin muistaa, että pennut ovat kasvaneet koko elämänsä tarhan aitojen sisällä ja niiden kokemukset ympäröivästä maailmasta ovat hyvin rajoittuneita. Niiden rotuperimästä tai kasvun mukana tuomista luonteenpiirteistä ei ole vielä mitään varmuutta tai tietoa tässä vaiheessa. Pennut ovat myös tottuneet elämään toistensa seurassa pienessä tilassa ja muutos uuteen voi olla niille shokki, joka voi aiheuttaa odottamatontakin käytöksen muutosta.

Miranda S etsii kotia, jossa sitä osataan tukea ja opastaa kohti kotikoiran elämää lempeästi ja kärsivällisesti. Kotia, jolla riittää huumorintajua energisen pennun kommelluksiin sekä ymmärrystä Miranda S:n lähtökohdista. Kodin tulee ymmärtää ajan antamisen, sitoutuneisuuden sekä lajityypillisen tekemisen tarjoamisen merkitys. Pelkiksi sohvaperunoiksi Sonian pennuista tuskin on, vaan ne tulevat tarvitsemaan riittävästi fyysistä ja psyykkistä puuhaa. Miranda S etsii kotia, jossa sille olisi jo reipas koirakaveri valmiina näyttämässä esimerkkiä ja antamassa tukea.

Miranda S on tällä hetkellä noin 50-55cm korkea ja painaa arviolta parikymmentä kiloa. Se saattaa kasvaa vielä hieman.

Päivitykset

29.4.2023
Miranda S saapui omaan kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Vârcolac eli tuttavallisemmin Vurco <3

19.2.2023
Miranda S on varattu ja häntä odottaa oma koti Suomessa <3

12.2.2023
Kulkureiden aktiivit kävivät vierailemassa tarhalla helmikuun alussa ja tapasivat siellä myös Sonian pennut. Miranda S on edelleen pentueesta rohkein, se tulee vieraita lähimmäksi ja ottaa nameja myös kädestä. Se istahtaa myös välillä katselemaan vieraita ja pysyttelee paikoillaan kopin ulkopuolella. Miranda S on kuitenkin valitettavasti mennyt hieman takapakkia rohkeuden suhteen syyskuuhun verrattuna ja on nyt tottumattomampi ja arempi. Se ei enää anna vieraiden ihmisten koskea, ja pakenee herkästi koppiin muiden pentujen kanssa kun vieras ihminen liikkuu. Mirandaa kuitenkin kovasti kiinnostavat vieraat. Pennut päästetään myös sisäpihalle juoksemaan häkissä tapaamisen jälkeen, jossa ne kirmaavat onnellisena eivätkä juuri välitä tällöin vieraista. Ioanan eli tutun ihmisen kanssa pennut ovat rohkeampia ja Miranda hyppiikin Ioanaa vasten kun ne juoksevat pihalla vapaana. Mirandan olisi jo aika päästä omaan kotiinsa tarhalta, harjoittelemaan kotielämää reippaan koirakaverin turvin, jottei se taantuisi enää enempää tarhaympäristössä. Mirandan tulevalla kodilla tulee olla ymmärrystä ja kärsivällisyyttä ohjata tottumatonta koiraa kotielämän saloihin.

Lisätty kuvia ja videoita.

5.1.2023
Vuosi on vaihtunut ja Sonian pennut elelevät edelleen tarhalla Ioanan hoivissa. Saimme joulukuun puolella Ioanalta pari videota pentujen ulkoilusta ja ne kirmaavatkin onnellisina tarhan pihalla nauttien vapaammasta menosta. Videot lisätty profiiliin.

15.12.2022
Miranda S alkaa etsimään omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Miranda S saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miranda S on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: