Amalia on herättänyt runsaasti mielenkiintoa ja kotiehdokkaita on riittävästi, joten emme ota enempää kyselyitä vastaan. Kiitos mielenkiinnosta!
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Perustiedot ja tausta
23.8.2021
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriasemat sekä Bukarestin keskustassa että Cosoban tarhan yhteydessä. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Puolen tunnin automatkan päässä keskustasta sijaitsevan Cosoban tarhan ylläpitämistä varten Adina perusti One Rescue Association-yhdistyksen. Tarhan yhteydessä sijaitsevalla klinikalla kaikki Suomeen tulevat koirat viettävät 17 päivää, minä aikana koirille tehdään maahantuontia varten vaadittavat ja kaikki muut adoptioon liittyvät toimenpiteet. Cosoban tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jonne varattomat ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä steriloitavaksi maksutta.
Amalia on päätynyt One Rescue Associationin tarhalle marraskuussa 2020 yhdessä 15 muun koiran kanssa. Porukassa oli monta saman näköistä ja oloista pientä koiraa ,joten he saivat tiiminimen Kääpiöjengi. Eräs kansalainen oli pitänyt tontillaan näitä koiriaan ja ruokkinut, sekä tarjonnut suojaa, mutta talon tuhouduttua tulipalossa, toi henkilö koirat koiratarhalle. Amalia on lempeä ja ihmisrakas. Hän jää mielellään oleskelemaan ihmisen lähelle ja mikäli naaman tuo riittävän lähelle tätä matalaa neitokaista, moiskauttaa hän mojovan pusun keskelle kasvoja. Amalia viettää tarhalla aikaa yhdessä muiden koirien kanssa, ja on hyvin säyseä ja sopuisa kaikkia kohtaan. Ruuasta tai huomiosta ei tule kilpailua, vaan Amalia odottelee kiltisti häntä heiluen omaa vuoroaan. Ihmisen jutellessa Amalialle, alkaa tytön häntä heilua vimmatusti ja hän tepsuttaa tassuilla innoissaan edestakaisin. Amalia tykkää raputuksesta, eikä pelkää käsittelyä ainakaan tarhaolosuhteissa. Amalia ei juurikaan hauku. Amalian voisi ajatella sopivan monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Toki on ymmärrettävä, että Amalia tarvitsee kotiutumisvaiheessa aikaa ja kärsivällisyyttä, sekä positiiviset, koiralähtöiset koulutustavat.
Tämä noin 5-vuotias kaunotar on noin 35cm korkea ja painoa on kertynyt noin 8-9kg.
Päivitykset
25.9.2021
Amalia tassutteli ensiaskeleet Suomen maaperällä ja aloitti uuden elämänsä oman perheensä kanssa.
23.8.2021
Amalia hyppäsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.
________________________________________________________________________________
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.
Amalia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Amalia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Nina Ehrström