Päivitetty 09.10.2022

Kodin saanut koira: AMY CURTIS (Pikkunaiset) (nyk. Eini)


Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
ei steriloitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.6.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Amy Curtisin emo Marmee oli asustellut Carpen lähistöllä maastossa jo pari vuotta antamatta ottaa itseään kiinni lukuisista yrityksistä huolimatta. Eräänä joulukuun päivänä Marmee ilmestyi Carpen portille, Carmen meni sitä vastaan ja Marmee hävisikin takaisin pusikkoon. Pian se palasi takaisin kantaen mukanaan pentua! Marmee jätti pennun portille ja lähti taas omille teilleen, palaten jälleen takaisin toinenkin pentu mukanaan. Siinä se sitten istui pentujensa kanssa portilla ja ikään kuin ilmoitti Carmenille muuttavansa perheineen tarhalle asumaan.

Amy Curtis ja sen sisko Meg seuraavat tiiviisti emonsa esimerkkiä uusiin ihmisiin tutustumisessa Ne eivät niinkään jännitä ihmisiä, mutta tilanne on niille outo. Pennut käyvät pienen tuumimisen jälkeen nuuskimassa ihmisiä ja hakemassa varovasti herkut käsistä. Amy Curtis ei ole aivan yhtä innoissaan uusista ystävistä kuin siskonsa Meg, mutta lähestyy sekin ujosti ihmisiä namien toivossa. Molemmat pennut ovat iloisia, mutta ihmisiin tottumattomia. Ne tulevat tarvitsemaan aikaa ja reippaan koira kaverin tukea uudessa kodissaan. 

Emme kuule kenenkään Pikkunaisista haukkuvan tarhalla, mutta kotiympäristössä tämä voi tietysti muuttua. Amy Curtis voisi sopia monenlaiseen perheeseen, kunhan  kodista löytyy esimerkkiä näyttävä reipas koirakaveri ja kodissa osataan ottaa huomioon, että kyseessä on ihmisiin tottumaton koira, joka tulee tarvitsemaan paljon positiivista vahvistusta ja rohkaisua matkallaan kohti kotikoiran elämää.

Amy Curtis on töppöjalkoineen tällähetkellä noin 35 cm korkea ja se painaa arviolta 7 kiloa. Se tulee todennäköisesti kasvamaan vielä jonkin verran.

Päivitykset
8.10.2022
Amy Curtis matkusti uuteen kotiinsa Suomeen ja sai nimekseen Eini. Onnea Eini ja perhe!

8.8.2022
Amy Curtisille koitti onnenpäivä ja se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

29.6.2022
Kulkurien aktiivit kohtasivat helteisella tarhavierailullaan Amy Curtisin ja mamma-Marmeen. Pikkunaiset jännittivät alkuun uusia ihmisiä aktiivien mennessä niiden häkkiin. Namit maistuvat molemmille kuitenkin maahan heitettynä ja lopulta rohkeuden karttuessa, myös ujosti kädestä haettuna.

Molemmat Pikkunaiset ovat kovin kiinnostuneita aktiiveista ja uskaltautuvat tuumailun jälkeen heitä haistelemaankin. Pikkunaiset ovat ihmisiin selvästi tottumattomia ja kaikki uusi jännittää niitä kovasti. Mitä kauemmin aktiivit viettävät häkissä aikaa, sitä rohkeampi kaksikosta tulee.

Amy Curtis on hieman emoaan reippaampi ja kulkee ympäri häkkiä häntä pystyssä.

25.4.2022
Amy Curtis aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Amy Curtis saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Amy Curtis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.