Kodin saanut koira: SARPPA

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio:

 

Sarppa on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä siitä tällä hetkellä oteta enempää kyselyjä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.8.2022
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Sarppa asui eräässä perheessä toisen narttu koiran kanssa, kunnes perhe kyllästyi heihin. Perhe ehti jo hylätä toisen koiran jonnekkinpäin Romaniaa kun Ioanan mies kuuli tästä. Hän pyysi saada Sarpan itselleen, ettei sekin kokisi samaa kohtaloa kuin toverinsa eikä sitä hylättäisi kadulle. Ja näin Sarppa saapui Cosoban tarhalle Ioanan hoiviin kesäkuussa.
Sarppa todella nauttii ihmisten huomiosta ja tuntuu rakastavan ihmisiä kovasti. Tarhalla Sarppa asuu toisen nartun kanssa samassa häkissä ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Tarhalla Sarppa tulee Ioanan mukaan juttuun monenlaisten koirien kanssa.
Sarppa voisi reippaana ja ystävällisenä tyttösenä varmasti sopia monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön. Tulee kuitenkin muistaa, että vaikka Sarppa onkin ollut Romaniassa kotikoirana, on siellä kotikoiran elämä todella erilaista kuin Suomessa. Ei ole esimerkiksi täyttä varmuutta siitä, onko Sarppa koskaan asunut sisätiloissa. Sarppa tulee reippaan ystävällisestä olemuksestaan huolimatta tarvitsemaan paljon tukea ja kannustusta kotiutuessaan Suomeen.
Sarpan pötkyläisen ja pitkäselkäisen rakenteen takia, tulevan kodin pitää sitoutua koiran painonhallintaan. Sarpalla saattaa myös olla lyhytjalkaisuuteen johtavista geeneistään johtuen hieman ns barokit etujalat, joiden vuoksi painonhallinta on myös tärkeää. Sarpan rakenne saattaa jossain vaiheessa sen elämää aiheuttaa esimerkiksi nivelrikkoa tai muita haasteita ja tulevan kodin tuleekin olla varautunut tähän.

Sarpalla on painoa arviolta noin 8 kg ja säkäkorkeutta noin 30-35 cm.

Päivitykset
8.10.2022
Sarppa matkusti uuteen kotiinsa Suomeen. Onnea Sarppa ja perhe!

4.9.2022
Sarpalle koitti onnenpäivä ja se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

11.8.2022
Sarppa on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sarppa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sarppa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Sarpan yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: