Kodin saanut koira : ANICO

Syntymäaika: 7/2016
Sukupuoli: Narttu
Ei Steriloitu
Sijainti: Romania (Onevet)
Kokoarvio:

7.11.2016
Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia. Onevetin tiloista löytyy myös monia kotia etsivä koira, joka hakee omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Marraskuussa 2016 aktiivimme tekivät jälleen yhden reissun Romaniaan ja kävivät myös tällä kerralla Onevetissa vierailulla. Siellä he kohtasivat lukuisia koiria joista iso osa on pentuja, jotka ovat syntyneet tähän maailmaan kodittomiksi koiriksi. Yksi näistä koirista on pentu joka sai nimekseen Anico. Anico , kuten monet muutkin pennut, on hylätty onevetin läheiselle alueelle, paikallisten keskuudessa tiedetään tarhan henkilökunnan huolehtivan koirista joten sinne hylätään lukuisia koiria. Tytöllä oli onnea, että hänet löydettiin ajoissa, ja nyt pieni tyttö saa turvassa kasvaa.

Anico on iältään tällä hetkellä noin 3 kuukautta. Aktiivimme kertoivat tytön hassuttelevan ja hän halusi melkein väkisin päämääräänsä, yrittäessään kiivetä olkapäille. Anico on “peruspentu”, Ihana, pieni, ja suloinen. Pienen tytön paketin kruunaa lyhyet jalat. Aikuisena Anicosta kasvaa keskikokoinen tai hiukan matalampi.  Anico on iloinen ja hakee huomiota, mutta ei kuitenkaan mikään päällepäsmäreistä pahin. Sosiaalinen tyttö, asuu häkissä 7 muun pennun kanssa, ei jää muiden jalkoihin ja pysyy hyvin menossa mukana. Näyttää jotenkin vähän ketunpoikaselta veikeällä ilmeellä. Vielä Anico on niin nuori, että tarkempi kuvaus on mahdoton antaa tässä vaiheessa mutta ollessaan niin pieni kuin Anico on, lähtökohdat onnistuneeseen kotikoiran elämään ovat yleensä melko hyvät. Tukea ja aikaa pitää olla valmis antamaan, kuten kaikille koirille jotka muuttaa uuteen kotiin ja täysin vieraaseen ympäristöön.

10.11.2016
Pikkuinen Anico on tänään varattu ikiomaan kotiinsa.

21.12.2016
Anico on matkannut ikiomaan kotiinsa, kotionnea pikkuinen! <3

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Anico tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia. Anico saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anico on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Anicon yhteyshenkilönä toimii  Anne Huhtala

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: