Kodin saanut koira: REYO

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
kastroidaan ennen Suomeen tuloa
Sijainti: Romania (Rosiori)
Kokoarvio:

 

8.8.2016
Rosiorin kunnallinen tarha koostuu katoksista, katoksen alla olevista häkeistä ja niiden ulkopuolella sijaitsevista kopeista. Jokaisessa häkissä asuu koiria ja jokaisessa kopissa asuu koira ketjun päässä. Vaikka osasta kopeista puuttuu katto, osasta seinät ja lattia, on niihin jatkuva jono, sillä ne tarjoavat edes jonkinlaista turvaa muilta koirilta. Vaikka tarhalla on useampikin palkattu työntekijä, niistä usein on koiralle enemmän haittaa, kuin hyötyä. Kunnallisen tarhan työntekijät myyvät yön pimeydessä koiria tappelukoiriksi sellaiseksi katsomiaan ja toisesta päästä rankkurit tuovat uusia. Virta on loputon.

Reyo on yksi koppien asukeista. Ihmisen nähdessään se pyörii, pomppi ja hyppii päästäkseen lähemmäs ihmistä, mutta sen ketju nykäisee sen joka kerta takaisin maan pinnalle sekä fyysisesti että vertauskuvallisesti. Se on iloinen väkkärähäkkärä, joka osaa kuitenkin rauhoittua ymmärtäessään, että se saa oman pienen hetkensä ihmisen kanssa. Reyo on erittäin ystävällinen ja sosiaalinen poika, jota aavistuksen ujostuttaa olla niin lähellä ihmistä. Aivan kuin se ajattelisi, että hyvänen aika, kuinka ihminen nyt suokaan huomiotaan tällaiselle tavalliselle kodittomalle koiralle. Häkellyksestään huolimatta se pusuttelee ihmistä ja nauttii hetkestään täysin siemauksin. Reyolla oli tarhalle tullessaan syyhypunkin aiheuttama syyhy, joka nyt on hoidettu ja Reyo on oireeton.

Reyo on kooltaan noin 50 senttiä ja 20 kiloa.

29.9.2016
Syyskuisella vierailullaan Romaniaan, aktiivimme tapasivat myös iloisen Reyon. Se loikkii innoissaan ja ilmaisee kaikin mahdollisin tavoin olevansa iloinen vieraistaan. Riemustaan huolimatta se osaa kuitenkin rauhoittua ja se painuu aivan kiinni nauttimaan läheisyydestä. Ihmisen huomio on sille äärimmäisen arvokasta ja se luottaa ihmiseen kaikesta huolimatta niin paljon, että antaa käsitellä itseään moitteetta.

Lisätty uusi kuvia ilopilleristä.

22.12.2016
Reyo sai parhaan mahdollisen joululahjan: kodin. Se asuu tätä nykyä Saksassa. Onnea matkaasi, Reyo.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Reyo saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Reyo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Reyon yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: