Päivitetty 17.12.2018

Kotia etsivä koira: ANU


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
29.9.2018
Romanian kaduilla elää valtava määrä kodittomia koiria. Maassa asuu kuitenkin myös hyväsydämisiä ihmisiä, eläintensuojelijoita, jotka tekevät hartiavoimin töitä parantaakseen eläinten oloja Romaniassa. Usein nämä epäitsekkäät auttajat kuitenkin kohtaavat hyvin vihamielistäkin kohtelua naapureiltaan ja muilta ihmisiltä, ja usein heidän toimintaansa yritetään hankaloittaa hyvin ilkeilläkin tavoilla. Tämä on arkipäivää Romaniassa. Anu on asunut ensimmäiset elinvuotensa romanialaisen eläinsuojelijan pihalla. Se todennäköisesti asuisi siellä edelleen, ellei nainen olisi kohdannut vaikeuksia naapureidensa kanssa. Naapurit nimittäin yrittivät jatkuvasti myrkyttää pihalla asuvia koiria. Niinpä eläinsuojelija toi Anun Carpen tarhalle parempaan turvaan alkukesällä 2018, jossa se myöskin saisi mahdollisuuden etsiä ikiomaa kotiaan.

Jouduttuaan tarhalle oli Anu ensin hyvin hämillään muutoksesta, uusista äänistä ja hajuista. Hämmenyksissään se jännitti alussa myös ihmiten kohtaamista, mutta alkoi kuitenkin jo pian avautua ja vaikuttaakin jo näin lyhyen ajan jälkeen rauhallisemmalta ja jollain tapaa kotiutuneelta. Uusia ihmisiä se lähestyy kohteliaasti ja uteliaasti, mutta tuttujen kanssa se ei ole lainkaan niin hillitty vaan loikkaa syliin vauhdilla. Se rakastaa olla lähellä ihmistä ja saada huomiota. Ruokakaan ei ole sille yhtä tärkeää, vaan ihmisen kosketus voittaa sen mielestä syömisenkin.

Anu asuttaa tällä hetkellä häkkiään yksin ja tulee tarhalla asuvan Veeran mukaan huonosti juttuun muiden koirien kanssa. Sille etsitäänkin sen takia kotia ainoana koirana, missä se saisi nauttia ihmisen jakamattomasta huomiosta. Energiatasoltaan Anu vaikuttaa olevan hyvin keskivertoinen koira, se on pääosin rauhallinen eikä mitenkään erityisen aktiivinen. Se kyttäilee tarhalla vapaana kulkevaa isoa uroskoiraa, joka aiheuttaa suurimmassa osassa koiria levottomuutta, muttei kuitenkaan riehu tai hauku. Naapurihäkissä asuva emo ja pienet pennut nostattavat välillä Anun kierroksia, ja silloin se saattaa nousta aitaa vasten nähdäkseen ne ja purkaa kiihtymystään haukkumalla.

Anu etsii siis kotia, jossa se saisi nauttia melko rauhallisesta elämästä ainoana koirana. Anulla on korkeutta noin 55-60cm ja painoa 30 kiloa.

Päivitykset
29.9.2018
Anu aloitti oman kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Anu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.