Kodin saanut koira: ANU (nyk. Stara)

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

26.12.2019
Romanian kaduilla elää valtava määrä kodittomia koiria. Maassa asuu kuitenkin myös hyväsydämisiä ihmisiä, eläintensuojelijoita, jotka tekevät hartiavoimin töitä parantaakseen eläinten oloja Romaniassa. Usein nämä epäitsekkäät auttajat kuitenkin kohtaavat hyvin vihamielistäkin kohtelua naapureiltaan ja muilta ihmisiltä, ja usein heidän toimintaansa yritetään hankaloittaa hyvin ilkeilläkin tavoilla. Tämä on arkipäivää Romaniassa. Anu on asunut ensimmäiset elinvuotensa romanialaisen eläinsuojelijan pihalla. Se todennäköisesti asuisi siellä edelleen, ellei nainen olisi kohdannut vaikeuksia naapureidensa kanssa. Naapurit nimittäin yrittivät jatkuvasti myrkyttää pihalla asuvia koiria. Niinpä eläinsuojelija toi Anun Carpen tarhalle parempaan turvaan alkukesällä 2018, jossa se myöskin saisi mahdollisuuden etsiä ikiomaa kotiaan.

Jouduttuaan tarhalle oli Anu ensin hyvin hämillään muutoksesta, uusista äänistä ja hajuista. Hämmenyksissään se jännitti alussa myös ihmiten kohtaamista, mutta alkoi kuitenkin jo pian avautua ja vaikuttaakin jo näin lyhyen ajan jälkeen rauhallisemmalta ja jollain tapaa kotiutuneelta. Uusia ihmisiä se lähestyi aikaisemmilla vierailuilla kohteliaasti ja uteliaasti, mutta tuttujen kanssa se ei ole lainkaan niin hillitty vaan loikkaa syliin vauhdilla. Toukokuun vierailulla alkaakin vaikuttaa jo siltä että myös vieraiden syliin voi hypätä ja heinäkuun vierailulla se on jo varmaa. Se rakastaa olla lähellä ihmistä ja saada huomiota. Ruokakaan ei ole sille yhtä tärkeää, vaan ihmisen kosketus voittaa sen mielestä syömisenkin.

Anu asuttaa tällä hetkellä häkkiään yksin ja tulee tarhalla asuvan Veeran mukaan huonosti juttuun muiden koirien kanssa. Sille etsitäänkin sen takia kotia ainoana koirana, missä se saisi nauttia ihmisen jakamattomasta huomiosta. Energiatasoltaan Anu vaikuttaa olevan hyvin keskivertoinen koira, se on pääosin rauhallinen eikä mitenkään erityisen aktiivinen. Tarhan muut koirat nostattavat välillä Anun kierroksia, ja silloin se saattaa nousta aitaa vasten nähdäkseen ne ja purkaa kiihtymystään haukkumalla. Anun tulevalta kodilta tulee tästä syystä löytyä myös aiempaa kokemusta koirista, vaikkakin ihmisen ollessa sen häkissä se valitsee haukkumisen sijaan ihmisen seuran.

Anu etsii siis kotia, jossa se saisi nauttia melko rauhallisesta elämästä ainoana koirana. Anulla on korkeutta noin 55-60cm ja painoa 30 kiloa.

Päivitykset

17.1.2021
Anu on viimeinkin kotona! Onnellista elämää Stara (Anu) ja oma perhe!

28.9.2020
Anun pitkä odotus on päättymässä! Oma koti ja oma perhe odottaa Anua Suomessa.

26.12.2019
Anu sai yhdistyksemme aktiivit vieraakseen joulukuussa. Anu tervehtii vieraita todella iloisesti ja saa jopa pieniä ilohepuleita kun vieraat ovat sen häkissä. Tyttö on ihmisten kanssa sosiaalinen ja häntä heiluu koko ajan. Anulla on kierrokset aika korkealla ja tyttö ravaa koko ajan edestakaisin. Sen on hankala keskittyä mihinkään kovin pitkää aikaa kerrallaan. Anu reagoi todella herkästi asioihin, joita tapahtuu häkin ulkopuolella, esimerkiksi muiden koirien haukku tai häkin eteen tepastelemaan tullut Otto. Kun vieraat ovat Anun häkin viereisessä häkissä, Anu menee aivan valtaville kierroksille ja suhaa edestakaisin ja hyppii seiniä vasten. Anu myös haukkuu jonkin verran. Näyttää siis siltä, että Anu on ainakin juuri vierailun aikaan melko stressaantunut tarhaelämästä.  Kunpa Anu pian saisi ansaitsemansa rauhallisen kodin. Lisätty Anulle kuvia ja uusi video.

14.8.2019
Reipas, avoin ja pörröinen Anu on päässyt kesän aikana hihnalenkille. Nätisti se antoi laittaa pannan ja valjaat sekä hihnat, liikkeelle lähtö sitä alkuun jännitti hieman, mutta tutun ihmisen tullessa vierelle se käveli hihnassa mallikkaasti häkistä tarhan portille saakka. Tarhan ulkopuolelle päästyään jatkoi se hienosti kävelyä ja oli kiinnostunut ympäristöstään. Ulkoilu oli tytölle hyvää vaihtelua häkkielämään ja ihmisten kanssa yhdessä tekeminen oli varmasti sille kaikkien mieluisinta. Anu viihtyy ihmisen kuin ihmisen seurassa, mutta tukeutuu uusissa tilanteissa etenkin tuttuun ihmiseen. Anussa on kertakaikkisen upea tyttö ja sen soisi pian löytävän oman kodin. 

27.5.2019
Aktiivimme tapasivat Anun jälleen toukokuussa, se on utelias ja tuttavallinen koira. Kamera tuntuu kiinnostavan sitä tosi paljon. Lisätty Anulle kuvia ja video.

22.3.2019
Anun tarhaelo on nyt jatkunut jo useita kuukausia. Se on edelleen ihmiselle hyvin sympaattinen kaveri, joka tulee heti luokse eikä juurikaan jännitä ihmisen läheisyyttä. Se on hyväntuulisen ja tasapainoisen oloinen, sekä suorastaan nauttii sylissäolosta (sylikoiruus on Anun mielestä asenne- eikä kokokysymys) ja janoaa ihmisen läheisyyttä. Anu ei kuitenkaan edelleenkään tule toimeen muiden koirien kanssa eikä sitä ei myöskään voida sijoittaa perheeseen, jossa olisi muita eläimiä. Anun tulevalla kodilla tulisi olla myös aiempaa koirakokemusta, eikä Anu sovi ensimmäiseksi koiraksi. Anu on selvästi edistynyt sitten tarhalle saapumisensa ja on nyt rentoutuneempi. Se kuitenkin on jonkin verran stressaantunut, sillä isona koirana pienessä tilassa sillä ei juurikaan pääse purkamaan energiaansa puhumattakaan virikkeiden vähyydestä. Kaikesta tästä huolimatta se kuitenkin voi olosuhteisiin nähden hyvin.

29.9.2018
Anu aloitti oman kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Anu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: