Päivitetty 31.07.2021

Kodin saanut koira: ANTTONI (nyk. Kale)


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
ei kastroitu

 

Hupsista vaan, Anttoni on saanut niin suuren määrän kiinnostuneita yhteyden ottoja, ettei yhteyhenkilö-parka pysty käsittelemään yhtään enempää. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessiinluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

12.10.2020
Pikkuinen Anttoni-pallero odottaa omaa kotiaan M.G. Rescuen tarhalla noin 30 kilometrin päässä Bukarestista. Tarhaa ylläpitävän yhteisön voimahahmo on eläinlääkäri Mihai Grigorie, jonka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Tarhalla on koirien lisäksi muun muassa kissoja, hevonen, vuohia, lampaita, ankkoja ja kanoja. Mihai rakentaa ja kohentaa jatkuvasti tarhan eläinsuojia parantaakseen eläinten oloja. Mihai on mukana koirien ja kissojen sterilointityössä yhdessä Onevet-klinikan kanssa ja suunnittelee tarhan lopullisesti valmistuttua aloittavansa sieltä käsin myös valistustoiminnan eläinten kohtelun parantamiseksi. Mihai ja hänen taustayhteisönsä haluavat auttaa Romanian kodittomia ja julkisilla tarhoilla surkeissa oloissa eläviä koiria ja löytää kodin kaikille koirille.

Mihai löysi Anttonin eräänä syyskuisena aamuna, vajaa kuukausi sitten, tarhan portilta, minne joku oli pennun jättänyt. Onneksi Mihai huomasi pennun, joka olisi voinut jäädä ohi ajavan auton alle. Töpöhäntäinen Anttoni on uskomattoman positiivinen ja touhukas koiralapsi, jolla on suuri ego. Se ei arastele isojakaan koiria vaan ottaa ilon irti härkkimällä kavereita. Anttoni rakastaa myös ihmisiä koko pienellä olemuksellaan. Anttonista saa joku perhe leikkisän ja iloisen perheenjäsenen. Toki se edellyttää, että perhe sitoutuu kasvattamaan  Anttonia johdonmukaisesti ja lempeästi kunnon koirakansalaisuuteen.

Anttoni on nyt noin kahden kuukauden ikäisenä 20 cm korkea ja painaa 2 kg. Aikuiskoko lienee noin 40 cm ja 10 kg.

Päivitykset

17.1.2021
Anttoni on kotona oman perheensä luona ja on saanut uudeksi nimekseen Rambo! Onnellista elämää Rambo ja perhe!

5.11.2020
Anttoni on varattu omaan kotiin!

12.10.2020
Pikku Anttoni otetaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Anttoni tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Anttoni saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anttoni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Anttonin yhteyshenkilönä toimii: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.