Päivitetty 17.01.2021

Kodin saanut koira: JAMILA (nyk. Demi)


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

2.11.2020
Carpen tarha sijaitsee Romaniassa lähellä Bukarestia ja sitä ylläpitää romanialainen eläinsuojelija Carmen Mandescu. Carpen tarha on rakennettu yhteistyössä Kulkurien kanssa ja sinne on yritetty tehdä mahdollisimman hyvät olot koirille. Tarhalla asuu tällä hetkellä noin 100 koiraa, joista huolehtii Carmenin lisäksi tarhalla asuva romanialainen pariskunta. 

Carpen tarhalle turvaan pääsi myös Jamila-pentu, joka löydettiin läheisestä Clatestin kylästä syömästä hevosen lantaa. Romaniassa hylätään vuosittain suuri määrä koiranpentuja, koska niiden emoja ei ole steriloitu eivätkä emojen omistajat halua pitää pentuja. Jamilan kannalta oli onnekasta tulla löydetyksi, koska se pääsi Carpelle ja valittiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan! 

Tarhalla Jamila on suhtautunut ystävällisesti ihmisiin ja toisiin koiriin. Neito ei oikeastaan viihdy ollenkaan yksin vaan hakeutuu aina mieluummin toisten koirien seuraan. Jamila on aktiivinen pentu ja rakastaa juosta ympäri pihaa saadessaan siihen mahdollisuuden! Lisäksi tyttöä kuvaillaan todella fiksuksi ja nopeasti oppivaksi. Tarhalla Jamila ei ole haukkunut paljoakaan. 

Jamilalle etsitään kotia, jossa olisi varsinkin alussa kärsivällisyyttä ja mahdollisuus harjoitella Jamilan kanssa yksinoloja rauhassa. Neitonen tuskin pistäisi myöskään pahakseen, jos sillä olisi toinen koira sen seurana. Tulevan kodin tulee olla myös valmistautunut elämään aktiiviselta vaikuttavan koiran kanssa – Jamila varmasti nauttisi pitkistä ulkoiluista, mutta kenties myös jonkinlaisesta harrastuksesta. 

Jamila on syntynyt suurinpiirtein toukokuussa 2020 eli se on nyt noin 6 kuukauden ikäinen. Tyttönen on tällä hetkellä noin 45 cm korkea, mutta kasvaa vielä. Jamilan aikuiskooksi arvioidaan noin 55 cm ja 22-25 kg. Ulkonäöltään Jamila muistuttaa vähän saksanpaimenkoiraa, joten voi olla, että sitäkin löytyy Jamilan rotuperimästä. 

Päivitykset

17.1.2021
Jamila on kotona. Onnellista elämää Demi, ent. Jamila ja perhe!

7.12.2020
Jamila on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

2.11.2020
Suloinen korvaeläin Jamila aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Jamila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jamila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Jamilan yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.