Päivitetty 17.01.2021

Kodin saanut koira: PIPPI (nyk. Pulla)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.1.2021

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Arviolta kolmevuotias Pippi päätyi Mihain hoiviin M.G. Rescuen tarhalle kuluneena kesänä, kun eräs Mitrenin kylän lähellä asuva henkilö, jolla oli kymmeniä kodittomia eläimiä huostassaan, yllättäen kuoli. Mihai ja muutama muu eläinsuojelija keräsivät voimansa yhteen ja pelastivat tyhjän päälle jääneet eläimet tarhoilleen. Mihai otti hoiviinsa yhteensä 9 koiraa, joista onnekas Pippi on yksi.

Pippi on tarhalla lempeä ja ystävällinen nuori koira, joka ei tee itsestään suurta numeroa. Se tulee erinomaisesti toimeen ihmisten ja toisten koirien kanssa ja vaikuttaa kaikin tavoin rauhalliselta ja seesteiseltä koiralta. Pipin ei myöskään ole kuultu erityisemmin haukkuvan. Tarhalla Pippi asuttaa häkkiä kahden muun samasta paikasta pelastetun pikkukoiran kanssa.

Kooltaan Pippi on pieni koira, eli noin 35-40 cm korkea ja painaa noin 8 kiloa.

Päivitykset

16.1.2021
Pippi matkasi Suomeen pikavauhdilla ja pääsi tänään aloittamaan uuden elämänsä kotikoirana. Se sai myös uudeksi nimekseen Pulla.

7.1.2021
Pippi lisättiin kotisivuille suoraan varattuna koirana, sillä Pippiä odottaa Suomessa jo oma koti.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pippi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pippi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pipin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.