Päivitetty 08.08.2020

Kodin saanut koira: ARMAS


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
17.3.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota kiinnitetään resurssien puitteissa myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera.

Armaksen Veera löysi ja otti ruualla houkuttelemalla kiinni joen varrelta hoipertelemasta. Raukka oli löydettäessä aivan hukassa ja hämillään. Sillä ei ehkä ole ollut suojaa ja turvaa vähään aikaan, sillä kun se pääsi Carpella koppiin, se ensitöikseen käpertyi sinne silminnähden tyytyväisenä rullalle. Vain Armas itse tietää mitä se on elämässään ehtinyt kokea, mutta todennäköisesti se on ollut ketjukoirana ainakin jonkin aikaa, koska sen kaulan ympäriltä olivat karvat löydettäessä poissa. Tuolloin herra oli myös hyvin laihassa kunnossa, mutta on Carpella oltuaan saanut kerättyä hieman tervettä massaa. Vuosia Armaksella on todennäköisesti takana reilusti. Armas on vähintään 10-vuotias, mutta todennäköisesti vanhempi. Armaksen hampaat eivät ole kovin pahassa kunnossa, mutta Armaksen muu olemus viittaa siihen, että kymppi on selvästi jo ylitetty. Armaksen silmät ovat sumeat, ja se tuskin näkee kovin hyvin. Kuulokaan ei ole enää terävimmillään.

Ihastuttava Armas tulee rauhallisesti tervehtimään vieraitakin ihmisiä ja tuttu Veera on selvästi sen mieleen. Armas haistelee tarkkaan kyykyssä olevan ihmisen kasvoja ja näyttää pitävän rintarapsutuksista. Kun rapsutukset loppuvat, Armas tulee lähemmäs kuin kysymään minne ne rapsut jäivät. Armas on oikein ystävällinen koira, ehkä hieman hämmentyneen oloinen. Tilanne onkin varmasti herralle aika uusi, sillä se on ehtinyt olla tarhalla vasta melko vähän aikaa: kun aktiivimme tapaavat Armaksen, se on ollut Carpella kolme viikkoa. Armas on hiljainen, se ei hauku tai tee muutenkaan itsestään numeroa.

Herttainen Armas etsii kotia, jossa se voi viettää ansaitsemiaan eläkepäiviä kaikessa rauhassa rakastettuna perheenjäsenenä. Koska Armas on iäkäs, on tulevan kodin hyvä varautua siihen, että Armaksella voi olla kaikenlaista, pienempää tai suurempaa kremppaa, jotka vaativat eläinlääkärin hoitoa.

Armas on noin 60 cm korkea ja painaa 20 kiloa.

Päivitykset
8.8.2020
Voi pojat että tätä päivää on odotettu! Me muut hieman vähemmän kuin itse Armas, joka on odottanut tämän päivän koittamista ihan koko elämänsä ajan. Tänään Armas pääsi vihdoin rakastavaan, välittävään kotiin. Paljon onnea Armakselle ja perheelle ja ihanaa yhteistä matkaa. <3 

17.3.2020
Onneksi näinä päivinä korviin kantautuu myös hyviä uutisia: Parhain niistä on se, että Armas on varattu ja sitä odottaa Suomessa ihkaoma rakastava koti ja perhe.

16.12.2019
Vielä vanhoilla päivillään sai Armaskin mahdollisuuden elämänmuutokseen, sillä Armas pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Armas saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Armas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.