Kodin saanut koira: DUPPADUULIX

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:


Perustiedot ja tausta

23.12.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Cosoban tarhalle hylätään koiria jatkuvasti milloin mistäkin syystä. Duppaduulix päätyi tarhalle, kun paikallinen mies toi sen ja mustaturkkisen terrieriuroksen, kuulemma koska koirat viettävät aikaa miehen pihassa ja yrittävät tappaa miehen omat koirat ja kanat.  Vaikka on hyvin epäselvää, onko mies puhunut totta, on Duppaduulixin tulevan kodin hyvä varautua siihen, että Duppaduulix saattaa olla riistaviettinen. Ensivaikutelma Duppaduulixista ei ole kuitenkaan järin verenhimoinen: Kun Duppaduulix tulee terrierikaverinsa kanssa huoneeseen, jossa me aktiivit olemme tapaamassa uusia, adoptio-ohjelmaamme tulevia koiria, Duppaduulix ryntää ihan kiinni aktiiviin ja pysyy siinä rapsuteltavana ja helliteltävänä kuin liimattuna. Kun aktiivi nousee ja yrittää saada Duppaduulixia vähän liikkumaan videota varten, Duppaduulix tarraa etutassuillaan aktiivin jalkaan kiinni. Duppaduulix jos joku on hellyydenkipeä, ihmisystävällinen koira. Koska Duppaduulix vaikuttaa kiintyvän kovasti ihmiseen, on sen kanssa tärkeää kiinnittää erityistä huomiota yksinoloharjoituksiin. Se tulee myös hyvin toimeen terrierikaverinsa, samanikäisen uroksen kanssa, eikä sillä näytä olevan mitään vaikeuksia muidenkaan samassa huoneessa pyörivien koirien kanssa. Duppaduulixista tulee rauhallinen vaikutelma, se ei turhia hötkyile. Duppaduulix olisi helppo kuvitella perheenjäseneksi vaikkapa rauhalliseen aikuiskotiin.

Duppaduulix on noin 35 cm korkea ja painaa 12 kiloa.

Päivitykset
8.8.2020
Viisi kuukautta siinä vierähti ja aikamoista vuoristorataa on odotus ollut. Mutta tänään odotus ja kaikki siihen liittyneet pettymykset pyyhkiytyivät mielestä, kun Duppaduulix saapui ikiomien ihmistensä luokse, heittäytyi selälleen ja alkoi nauttia rapsutuksista, joista ei taidakaan olla Duppiksen loppuelämän aikana ikinä pulaa. Tervetuloa kotiin ihana Duppis.

5.3.2020
Huhhuh ja vaudevau, Duppaduulix on varattu omaan kotiin! Ihana uutinen!

23.12.2019
Duppaduulixin joululahja tänä vuonna on se, että se pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja

onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Duppaduulix saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Duppaduulix on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: